Driedaags Sportevent Sliedrecht een feit

29 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Begin juli is het zover. Dan hoopt organisator Paco Struijk het sportevent dat hij vorig jaar voor het eerst organiseerde te overtreffen. Paco, eigenaar van Café Havana en trainer van de Sliedrechtse Boksvereniging Havana, heeft het initiatief opnieuw op zich genomen. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli is het evenemententerrein aan de Sportlaan, aan de achterzijde van De Lockhorst, maar liefst drie dagen het gezicht van diverse sporten. Judo, karate, boksen, beachvolleybal en beachvoetbal zorgen dan voor veel sportspektakel.

Door Fabiënne Leenart

,,Vorig jaar was de eerste editie en dat beviel zo goed dat we dit jaar zelfs van een naar drie dagen zijn gegaan,'' zegt Paco. Hij vertelt enthousiast over de plannen die er liggen. ,,Vrijdag gaat het event om 20.00 uur van start in de boksring waar tot 24.00 uur judo-, karate- en boksdemonstraties en/of partijen worden gehouden door de jeugd en volwassenen van Sportschool Tromp, Budokai Tsunami en Boksvereniging Havana." Zaterdag kunnen de beachvolleyballers zich tussen 10.00 en 23.00 uur schrap zetten voor een pittige strijd in het zand. ,,Er zijn teams mogelijk van twee tegen twee of vier tegen vier voor zowel dames, heren, gemend en jeugd. We hebben nu zes volleybalvelden ten opzichte van drie vorig jaar," vertelt Paco. Op zondag, de derde en tevens laatste dag van het sportevent, is het van 13.00 tot 21.00 uur de beurt aan de fanatiekelingen van het beachvoetbal, waar spelers vanaf 18 jaar, in teams van vijf tegen vijf, het tegen elkaar opnemen. Maar ook aan andere zaken is gedacht. ,,Langs de velden staan picknickbanken zodat bezoekers kunnen zitten. Daarnaast zijn er drank- en eetgelegenheden, terrassen en wordt de achtergrondmuziek verzorgd door onze resident-dj van Havana, ManiacBeatz. En aan het einde van elke avond vindt de prijsuitreiking plaats in Café Havana."

Er komt heel wat kijken bij het organiseren van het sportevent maar Paco lijkt er vooralsnog rustig onder te zijn. ,,De vergunning is net binnen, dus de plannen kunnen nu uitgevoerd worden. We gaan nu op zoek naar sponsoren. We hebben veel nodig, zoals zand natuurlijk, dat ook weer moet worden uitgevlakt." Samen met medeorganisatoren Roy Kroon van volleybalvereniging Sliedrecht Sport en Joey Rijsdijk van Voetbalvereniging Sliedrecht, heeft Paco er alle vertrouwen in om weer een mooi sportevent neer te zetten.

Meer informatie over de aanmeldprocedure en deelnamekosten volgt nog. Facebook: sporteventsliedrecht. Sponsoren kunnen zich melden via paco.s@live.nl of via 06-54766390.

advertentie
advertentie