Alzheimercafé Sliedrecht

29 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Fronto-temporale dementie verandert het gedrag en het gevoelsleven van de patiënt en komt meestal vóór het 65ste levensjaar voor. Aan de diagnose gaat vaak een onzekere periode vooraf, waarbij zelden aan deze vorm van dementie wordt gedacht. Fragmenten van de DVD 'ontregeld' laten zien hoe het leven bij deze vorm van dementie ingrijpend is gewijzigd en welke gevolgen dat heeft voor de relatie bij de mensen om de dementerende heen. De DVD is ontwikkeld door Klaas Jansma, GZ psycholoog en Pieter Wolswijk, ouderen psycholoog en freelance filmmaker. Onze gastspreker Suze Snoep, geriatrie verpleegkundige en dementieconsulent bij Ketenzorg Dementie geeft praktische handvatten hoe betrokkenen om kunnen gaan met het veranderde gedrag.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

De bijeenkomst van 12 mei start om 19.30 uur en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Vragen via mevr. R. de Stigter: 0184-416729 of r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie