Afbeelding

Burger centraal in nieuw raadsprogramma

29 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft vandaag het nieuwe raadsprogramma voor 2014-2018 gepubliceerd. Dit programma, met als titel "Sliedrecht vooruit" is een programma op hoofdlijnen, zodat bewoners, bedrijfsleven, scholen en andere maatschappelijke organisaties de ruimte hebben met eigen ideeën en initiatieven te komen. Het concept programma wordt dinsdag 13 mei voorgelegd aan de gemeenteraad.

,,De bewoner van Sliedrecht staat centraal", luidt één van de uitgangspunten in het concept raadsprogramma. Samen met de bewoners, instellingen en bedrijven wil de Sliedrechtse politiek kijken naar wat er leeft in de samenleving en welke wensen er zijn. Ook worden de bewoners meer betrokken bij de eigen woonomgeving en bij het maken van beleid. Er wordt een portefeuillehouder aangewezen voor de regie op dit gebied.

De partijen willen de komende vier jaar knopen doorhakken. Bijvoorbeeld bij het Recreatief Knooppunt en grote bouwprojecten zoals het Burgemeester Winklerplein, Watertorenterrein, Kerkbuurt en de locatie Lanser aan de Rivierdijk. Nog in 2014 komt een nieuw verkeersbeleidsplan waarin de voorrangssituatie op de rotondes wordt bekeken. De afrit van de A15 bij Baanhoek West wordt uiterlijk 2015 aangelegd.

Evenementen

In 2015 wordt een evenementenbeleid ontwikkeld. ,,Gezien het karakter van de gemeente en de samenstelling van de bevolking wordt geen medewerking verleend aan evenementen op zondag in het gebied ten zuiden van de A15. Tenzij het gaat om evenementen die geen feest, maar een herdenkingskarakter hebben (zoals de 4 mei herdenking) en die niet gezien kunnen worden als een verstoring van de zondagsrust", valt te lezen in het raadsprogramma. De weg wordt vrijgemaakt voor de terugkeer van het Baggerfestival. Of zoals het raadsprogramma het noemt: "een maritiem zomerfestival in 2015, als sluitstuk van het jubileumjaar Sliedrecht 950 jaar".

OZB

Afgesproken is dat de onroerende zaakbelasting (OZB) stijgt met het inflatiepercentage. Pas als bezuinigingen niet genoeg opleveren, is een extra OZB verhoging bespreekbaar. Ook is een dergelijke verhoging bespreekbaar als extra geld nodig is om grote projecten te betalen.

Over een paar belangrijke onderwerpen, waaronder het evenementenbeleid, willen partijen nog aanvullende afspraken maken. Deze afspraken worden opgenomen in een coalitieakkoord. Dit akkoord wordt naar verwachting volgende week opgesteld.

Op dinsdag 13 mei stelt de raad het concept raadsprogramma vast. Tot die tijd worden bewoners, scholen, maatschappelijke organisaties en bedrijven uitgenodigd om op het concept te reageren. Dat kan rechtstreeks via de politieke partijen of via de griffie (griffie@sliedrecht.nl).Inspreken tijdens de raadsvergadering van 13 mei kan ook, nadat hierover contact is opgenomen met de griffie, via bovenstaand emailadres of telefoonnummer 0184-495986. Dit moet vóór 13 mei 12.00 uur. Het volledige programma is te lezen op www.sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie