Line-up Baggerpop 2014 bekend

1 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Baggerpop, het muziekfestival van Sliedrecht. Deze week heeft de organisatie een groot deel van de line-up van het festival bekend gemaakt. Het belooft weer een groot muzikaal feest te worden met veel verschillende soorten muziek. De hoofdact waarschuwt alle moeders en dochters… The Dirty Daddies komen naar Sliedrecht.

Het nog redelijk nieuwe muziekfestival Baggerpop zal dit jaar uitgebreid worden naar twee dagen vanwege het grote succes van vorig jaar. Vorig jaar besloten drie Sliedrechtse stichtingen een festival te organiseren. Sliedrecht Bruist, United by Music en de Sliedrechtse Horeca Ondernemers staken hun hoofden samen en kwamen met een nieuw initiatief: Baggerpop. In 2013 organiseerden de stichtingen voor het eerst het nieuwe festival.

Het gratis festival start op vrijdagavond om 21.00 uur met optredens van een aantal dj’s. Op deze manier wordt de jeugd wat meer betrokken bij het festival. Op zaterdagmiddag zal het festival vervolgd worden met live muziek van verschillende bands. Deze week maakte de organisatie een groot deel van de line up bekend. De hoofdact heet ‘The Dirty Daddie’s, een 7-koppige spektakelband die in hoog tempo een aaneenschakeling van hits op het publiek zal afvuren. Het begrip ‘coverband’ krijgt een totaal nieuwe lading: iedere hit vloeit na maximaal één minuut al naadloos over in de volgende, alsof het ooit zo bedoeld was. De top 2000 die als een tornado over een meezingende, springende en hossende menigte dendert. Ook grootse show elementen worden niet geschuwd: verwacht een douche aan confetti, knallende CO2 kanonnen en een stortvloed aan muzikaliteit, een waar spektakel voor jong en oud! Dansschoenen aan, keeltjes gesmeerd en genieten van een uitzonderlijke mix van de beste partyknallers die de wereld heeft voortgebracht!

Naast deze knallende band maakte de organisatie de volgende namen bekend: D’n Doars (een tribute aan The Doors), Blues Legacy met Bas Paardekooper, United by Music, Inner Simplicity en United by Music. Welke dj’s er op vrijdagavond zullen draaien, blijft nog even een verrassing, maar met deze line up belooft het al een groot muzikaal festijn te worden. Baggerpop zal plaatsvinden op vrijdag 20 juni en zaterdag 21 juni op het Dr. Langeveldplein in Sliedrecht. Kijk voor meer informatie op www.baggerpop.nl of volg Baggerpop op Facebook: www.facebook.com/baggerpop.

advertentie
advertentie