Programma Dodenherdenking

2 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De slachtoffers van oorlogshandelingen worden op 4 mei, tijdens de Dodenherdenking, herdacht. Ook in Sliedrecht wordt hier aandacht aan besteedt.

Om 18.00 uur gaan de vlaggen op halfstok. Vanaf 19.20 uur wordt verzameld bij het Raadhuis voor de Stille Tocht naar het herdenkingsmonument aan de Stationsweg. 19.43 uur: Aanvang van de Stille Tocht. 19.58 uur: Last Post. 20.00 uur: Twee minuten stilte. 20.02 uur: Twee coupletten van het Wilhelmus, gevolgd door een toespraak burgemeester Van Hemmen, gevolgd door kransleggingen en het plaatsen van bloemen door leerlingen van de Sliedrechtse scholen bij het monument. De herdenking wordt besloten door voordrachten door een leerling van het Griendencollege en een leerling van OBS Roald Dahl.

Voorafgaand aan en tijdens de herdenking wordt door de leden van de muziekvereniging Crescendo koraalmuziek ten gehore gebracht. Na afloop van de plechtigheid is er in de recreatiezaal van Waardeburgh (locatie Huize Overslydrecht) voor de deelnemers aan de Stille Tocht een kopje koffie.

advertentie
advertentie