Programma Bevrijdingsdag

2 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Aanstaande maandag (5 mei) is het Bevrijdingsdag en er staan daarom verschillende activiteiten op het programma.

Het middagprogramma begint met een bevrijdingsvaartocht voor 55-plussers. Vertrek vanuit de haven: 13.00 uur. Kosten: 10 euro per deelnemer, inclusief twee kopjes koffie. Stichting Welzijnswerk Sliedrecht houdt deze jaarlijkse boottocht voor de 24ste keer. De tocht gaat vanuit de Sliedrechtse haven naar Rotterdam. Iedere Sliedrechter boven de 55 jaar is welkom aan boord. De boot wordt omstreeks 17.30 uur weer terugverwacht. De voorverkoop vindt plaats via Stichting Welzijnswerkwerk in de Reling (0184-416729). Andere verkooppunten zijn: Primera aan het Burg. Winklerplein 5, Fa. De Vries aan de Kerkbuurt 25 en P.T.S. aan de Krommestoep 1B.

Vanaf 13.00 zijn er tevens verschillende attracties voor de jeugd tot en met 12 jaar. Vanaf 17.00 uur staat voor de jeugd een draaimolen, hindernisbaan en springkussen tot hun beschikking en zijn er suikerspinnen.

In de avond, van 20.00 tot ongeveer 23.30 uur, vindt het Bevrijdingsbal plaats in de Muziektent aan het Dr. Langeveldplein. Om 20.30 uur start het concert aan het dr. Langeveldplein door Muziekvereniging 'Crescendo'. Om 21.00 uur vertrekken drie muziekkorpsen vanaf verschillende locaties voor de traditionele Lampionnenoptocht.

Tijdens de tocht naar het Burg. Winklerplein sluit de Sliedrechtse kleinere jeugd, uitgerust met een lampion, zich bij de korpsen aan. In een lange optocht wordt vervolgens naar het dr. Langeveldplein gewandeld waar een lasershow zal zijn. Het met fakkels deelnemen aan de lampionnenoptocht wordt ten zeerste ontraden.

Routes van de korpsen (Let op: start bij korfbalvelden in plaats vanaf Fazantplein): Jeugdshowkorps 'Wilhelmus': Start: Verenigingsgebouw Wilhelmus' Muziekkorpsen. Route: P.A. de Genestetstraat - Jacob Catsstraat. Showkorps 'Wilhelmus': Start: Bonkelaarplein. Route: Scheldelaan - Thorbeckelaan - Simon Stevinstraat. Showkorps 'Jong Holland' senioren: Start: Korfbalvelden. Route: Thorbeckelaan - Simon Stevinstraat.

Om 21.30 uur vertrekt de optocht vanaf het Burg. Winklerplein en gaat verder via de Rembrandtlaan, Stationsweg, Kerkbuurt-West, Dr. Langeveldplein. Om 22.00 uur vindt de lasershow plaats.

advertentie
advertentie