Stap richting top korfbal voor jeugd Merwede

4 mei 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Merwede A1 kan aanstaande zaterdag de stap gaan maken naar de op één na hoogste divisie in het korfbal. De ambitie van de jeugdafdeling, drie jaar geleden uitgesproken, wordt daarmee werkelijkheid. Na promotie uit de tweede klasse in 2012, stond de ploeg vorig jaar voor de lastige klus om direct goed mee te gaan doen in de 1e klasse. De klassering in de middenmoot was toen prima te noemen en zeker verdiend. Dit jaar was de wens om op het veld of in de zaal promotie naar de overgangsklasse af te dwingen. De Sliedrechtse korfbalclub volgt een geleidelijke weg om structureel op een hoog niveau in de Nederlandse competitie mee te gaan doen.

Coach Theo Struijk, die al drie jaar de A1 jeugd onder zijn hoede heeft, ziet de opbouw en prestatie met eigen jeugd als de ultieme uitdaging. Als uitvoerend coördinator is Theo nauw betrokken bij de jeugdopleiding. Met een team van 16 tot 19 jarigen is het niet altijd eenvoudig om een gedreven collectief te smeden. Ook zijn er voldoende tegenvallers geweest de afgelopen jaren. De selectie in deze leeftijdsgroep was bij Merwede smal en daarom is het vaak passen en meten met spelers en speelsters. De ambities in de zaal moesten snel aan de kant geschoven worden door blessures. Coach Struijk heeft echter nooit de handdoek in de ring gegooid en zaterdag moet de missie volbracht worden om de jeugd naar dit top niveau te brengen.

Voorzitter van de jeugdafdeling, Kees Cleton, is een gelukkig mens als dit lukt. De hele jeugdafdeling is gezien de prestaties op een goed niveau aangekomen. In de categorie D doet Merwede zelfs al op het hoogste niveau mee. De ervaring van top korfbal bij de jeugd zal meegenomen worden naar de senioren selecties. Ook bij de senioren teams is de weg naar een hoger niveau bij de selecties gevonden en zijn er volop ambities. De uitdaging blijft om alle leden met veel plezier mee te laten doen op een voor ieder geschikt niveau. Daarmee ontstaat een stabiele basis binnen de vereniging en kun je met de selectie teams ook voor de maximale prestatie gaan.

Wat betreft de A1 jeugd verdient coach Theo Struijk, een verenigingsmens die handelt in het belang van de club, dit succes zeker. Zaterdag 10 mei speelt Merwede A1 om 11.00 uur tegen Deetos. Winst of gelijk spel levert het kampioenschap op. Bij verlies moet men een week later in de herkansing. Naast deze top wedstrijd zijn er de hele dag door wedstrijden op de velden. Vanaf 9.00 uur start de jongste jeugd en om 15.30 uur speelt Merwede 1 de thuiswedstrijd op de Thorbeckevelden.

advertentie
advertentie