Dames Sliedrecht Sport gaan opnieuw Europa in

4 mei 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Voor de negende keer, het zevende seizoen in successie, zullen de dames van Sliedrecht Sport weer Europa intrekken voor het spelen van Europacupwedstrijden. De Stichting Topvolleybal Sliedrecht heeft deze week de beslissing genomen in te schrijven voor de CEV Challenge Cup.

Het meest succesvolle Europese seizoen, met wedstrijden in Limassol, Athene, Haifa en Odintsovo, krijgt dus opnieuw een vervolg. Het behalen van de kwartfinales in de Challenge Cup tegen de latere winnaar Zarechie Odintsovo, was afgelopen seizoen een absoluut hoogtepunt in de Europese historie van de club. Nog nooit kwamen de blauw-witten zo ver. Inmiddels zijn er in de negen seizoenen dat de Sliedrechtse club Europees speelt, 39 wedstrijden gespeeld. In het nieuwe seizoen zullen dus minimaal de 40e en 41e wedstrijd worden gespeeld.

Vanaf het seizoen 2008/2009 is de Sliedrechtse volleybalploeg ieder jaar vertegenwoordigd in het Europese volleybal en dat mag een prestatie van formaat worden genoemd. Uiteraard is dit te danken aan de resultaten in de competitie, maar nog belangrijker aan de bereidheid van sponsoren om dit te financieren.

Voorzitter Cees Boer ziet nog steeds een grote groep sponsoren het Europacupavontuur ondersteunen: ,,Ook voor komend seizoen kunnen we weer rekenen op veel sponsoren die het belangrijk vinden dat we Europese ervaring opdoen en dit financieel willen ondersteunen. Hoewel het budget wat we willen hanteren nog niet voor de volle 100% is afgedekt, heb ik er alle vertrouwen in dat dit op korte termijn goed komt."

Op 12 juni zal op het kantoor van de Europese Volleybalbond, de CEV, in Luxemburg de loting worden verricht en zal blijken wie de tegenstander wordt van de dames en waar de reis naar toe gaat. Duidelijk is wel dat de thuiswedstrijden in de eigen Sporthal de Stoep worden gespeeld. De eerste Europese wedstrijden zullen op 12 en 26 november worden afgewerkt.

advertentie
advertentie