7 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Geachte redactie,

Hierbij ontvangt u het bericht “Waterschap Rivierenland heet bezoekers welkom in J.U. Smitgemaal”.

Heeft u vragen over dit bericht, dan kunt u contact opnemen met Freek Jochems (tel: 0344-649162/ 06 51 45 16 65, f.jochems@wsrl.nl

Vriendelijke groet,

Jonas Moberg

Communicatieadviseur

Waterschap Rivierenland

Waterschap Rivierenland heet bezoekers welkom in J.U. Smitgemaal

Op zaterdag 10 mei 2014 heet Waterschap Rivierenland bezoekers van harte welkom in het J.U. Smitgemaal. Dit in het kader van de nationale molen- en gemalendag 2014. In samenwerking met de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk laten medewerkers van Waterschap Rivierenland zien waarom goed waterbeheer noodzakelijk is in dit mooie gebied waar rivieren en inklinkende veengrond van invloed zijn op de waterpeilen in de polders.

Rijke historie

Niet alleen maakt het J.U. Smitgemaal deel uit van de rijke historie van het Nederlandse waterbeheer: tot op de dag van vandaag is het gemaal een onderdeel van een ingenieus stelsel van dijken, stuwen en gemalen dat het unieke polderlandschap van de Nederwaard helpt te beschermen.

Demonstratie vijzels

Ieder uur wordt er een demonstratie gegeven van de vijzels die door dieselmotoren aangedreven worden. Een type waarvan er, op dit moment, nog slechts twee voorkomen in Nederland.

Waar?

Het JU Smitgemaal staat in Kinderdijk (adres: Nederwaard 1a, Kinderdijk). U bent op 10 mei 2014 van harte welkom tussen 9:00 en 17:30.

advertentie
advertentie