Bijna vier miljoen euro verdeeld over 1266 Zuid-Hollandse initiatieven

9 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en campagnes. Daarmee brengt het Fonds mensen samen en zorgt het voor meer betrokkenheid. Onlangs maakte het Fonds de jaarcijfers van 2013 bekend. In dat jaar besteedde het €28,7 miljoen aan de doelstelling. In Zuid-Holland ontvingen 1266 sociale initiatieven een totaalbedrag van €3.739.220 voor hun plannen. Met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bracht het Fonds 5 bezoeken aan maatschappelijke organisaties uit de provincie en 12 finalisten van de Oranje Fonds Kroonappels kwamen uit Zuid-Holland.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven van maatschappelijk organisaties in alle uithoeken van de provincie. Zo stelde het €6.500,- beschikbaar voor het project 'zorgzame buren' van Humanitas Rijnland uit Alphen aan den Rijn. Verder kreeg het project 'Wijkatelier op Zuid' uit

Rotterdam een bijdrage van €25.000,- voor een atelier waar buurtbewoners met een achterstandspositie onder begeleiding van jonge ontwerpers werken aan verschillende creaties. Ook werd de VoorleesExpress van Stichting Zebra uit Den Haag gesteund met €10.000,-.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, vertelt over een bewogen 2013. ,,Het was voor het Oranje Fonds een bijzonder jaar, ons

beschermpaar werd Koning en Koningin. Ook na de troonswisseling bezochten wij met hen prachtige initiatieven die wij steunen. In Zuid-Holland waren we samen bij Best Buddies in Leiden, Stadstuin Emma's Hof, De Generatietuin van Saffier de Residentiegroep en Forsa in Den Haag. Ook leerden we prachtige Zuid-Hollandse initiatieven kennen in onze zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Het blijft voor ons Fonds belangrijk om juist die lokale organisaties verder te helpen. Niet alleen met geld, maar ook met kennis en campagnes als NLdoet, NLgeeft en Burendag."

Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

advertentie
advertentie