CDA stelt college vragen over kinderpardon

10 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Op de eerste dag dat het CDA definitief heeft gekozen voor een rol in de oppositie heeft de fractie meteen vragen gesteld aan het college over het kinderpardon. De fractie wil weten hoeveel gezinnen met kinderen in Sliedrecht zijn afgewezen voor het kinderpardon, omdat zij wel bij de gemeente in beeld waren maar niet onder het toezicht van de rijksoverheid vielen. Ook vraagt de fractie hoeveel ex-alleenstaande minderjarige vreemdelingen, die verder aan alle eisen van het kinderpardon voldoen maar inmiddels ouder zijn dan 21 jaar, in Sliedrecht zijn uitgesloten van het kinderpardon.

Petitie

Tot slot vraagt de fractie of het college bereid is de petitie te ondertekenen waartoe burgemeester Ostendorp van de gemeente Bunnik het initiatief heeft genomen. Inmiddels heeft een groot aantal burgemeesters - onder aanvoering van CDA'er Ostendorp uit de gemeente Bunnik - een petitie getekend die het kabinet oproept tot het opnieuw bestuderen van een aantal afgewezen verzoeken. Het gaat om gezinnen die niet voor een verblijfsvergunning in aanmerking komen, omdat zij niet onder rijkstoezicht maar onder gemeentelijk toezicht stonden. Ook kinderombudsman Marc Dullaert uitte kritiek op het huidige beleid.

Op de vragen van het CDA zal het college schriftelijk antwoord geven, maar burgemeester Bram van Hemmen reageerde al wel via twitter op de petitie. Via de sociale media kreeg hij de vraag de afgelopen dagen vaker toegespeeld, ook van burgers. Hij zegt daarop. ,,Ik overweeg het wel, maar heb nog niets besloten. Ik ga eerst de steunbetuiging goed lezen en bestuderen wat gevraagd wordt. Maar het raakt mensen duidelijk gezien mijn timeline."

advertentie
advertentie