Maak het verschil in het leven van een straatkind

11 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Michelle Klop (24) uit Sliedrecht wilde altijd al een keer naar Afrika en om dat te combineren met vrijwilligerswerk leek haar een leuk idee. In februari 2011 heeft zij 8 weken vrijwilligerswerk gedaan bij I Care. Het was een ervaring om nooit te vergeten en daarom besloot zij om 3 maanden later alweer terug te gaan voor een periode van 6 weken. “Je hoeft maar een aantal uur met ze door te brengen en je hebt ze in je hart gesloten. De jongens zijn zo ambitieus, enthousiast, leergierig, vriendelijk en dankbaar. De stap die zij genomen hebben om te vechten voor hun toekomst en hun verleden achter zich te laten is inspirerend. De jongens hebben moeilijke dingen meegemaakt in hun leven en toch kiezen ze ervoor om door te gaan en er het beste van te maken”. Vanwege deze reden besloot zij samen met drie andere ex-vrijwilligers dat zij in wilde blijven zetten voor I Care en hebben daarom in 2012 de stichting Care 4 Us opgericht.

Care 4 Us is een Nederlandse stichting die de Zuid-Afrikaanse organisatie I Care ondersteunt. I Care is een non-profit organisatie die als doel heeft het vinden van duurzame en blijvende oplossingen voor straatkinderen in Zuid-Afrika. De meeste kinderen lopen weg van huis vanwege armoede wat vaak gepaard gaat met andere problemen zoals verslavingen, mishandeling etc. Zodra deze kinderen terugkeren naar huis, na een rehabilitatie periode en in sommige gevallen tijdelijke opvang door I Care, worden zij ondersteund door I Care. Care 4 Us heeft als doel ex-straatkinderen en hun gezin thuis te ondersteunen, zodat het risico op terugkeren naar de straat wordt verminderd. Dit gebeurt onder andere door de families te steunen met voedselpakketten, schoolopleiding voor de kinderen en kleding.

Zo heeft Stichting Care 4 Us op dit moment het project ‘Thoko’ opgestart. I Care probeert regelmatig ex- straatkinderen voor 3 maanden een ‘skillstraining’ te laten volgen in Johannesburg. De jongens krijgen dan een vakspecifieke training, zodat de kans op een baan aanzienlijk wordt vergroot. Thokozani is één van de jongens die hiervoor in aanmerking komt. Deze training kost daarentegen € 650,-. Dankzij donaties heeft de stichting al een bedrag van € 315,- gerealiseerd, waardoor er nog een tekort van € 335,- is.

Wilt u meer informatie over Stichting Care 4 Us of het project Thoko? Bekijk dan de website: www.stichtingcare4us.com

advertentie
advertentie