Afbeelding

Column Leon Boer: De paden op

13 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Deze week is de avondvierdaagse van start gegaan in Sliedrecht. Tenminste… avondvierdaagse-tje. Met slechts een derde van de wandelaars van andere jaren is ook dit evenement vakkundig tot een dieptepunt afgedaald. De organisatie van dit, tot nu toe zo leuke evenement, probeert nog te redden wat er te redden valt, maar lijken zich tegenwoordig alleen nog maar bezig te houden met commerciële groepslessen in een zwaar gesubsidieerde sporthal.

Jammer dat de scholen dit sportieve evenement na zoveel jaren ineens links laten liggen. Ik mag hopen dat er volgend jaar weer initiatieven zullen zijn, waardoor schoolkinderen weer massaal mee kunnen lopen. Aan de andere kant lijkt er nu toch ook weer een deurtje open te staan voor een kermis in het centrum. De verontwaardigde geluiden van inwoners over het verplaatsen van de kermis naar het buitengebied van Sliedrecht, lijkt nu toch ook weer op de agenda te staan van de politiek. Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen. Traditioneel vallen de kermis en de avondvierdaagse samen. Ik weet nog goed dat ik als klein ventje op de laatste avond van de avondvierdaagse, getrakteerd werd op een bezoekje aan de kermis. Touwtje trekken, een rondje in de botsauto's, een rondje in het spookhuis en nog een aantal attracties. Natuurlijk heftig klevend van een suikerspin. Ik heb daar leuke herinneringen aan. Vooral de combinatie avondvierdaagse/kermis is gewoon leuk!

Eerlijk gezegd heb ik nu niet meer zo veel met kermis. Maar voor onze kinderen is dat natuurlijk wel heel leuk. Ik hoop wel dat ik niet mee hoef in zo'n draai attractie. Daar kom ik groen uit ben ik bang. Dat dan weer wel.

advertentie
advertentie