Niet vier maar zes arbeidsmigranten per huis

14 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De gemeente wil bedrijven die arbeidsmigranten huisvesten de mogelijkheid geven zes mensen per woonruimte onder te brengen. Tot nu toe was in Sliedrecht maximaal vier mensen toegestaan. De gemeenteraad buigt zich dinsdag 20 mei over dit voorstel.

,,Deze uitbreiding is beperkt en verantwoord. Tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten wordt uitgevoerd door professionele bedrijven als Homeflex waarmee de gemeente een aanvullend convenant zal sluiten", beargumenteert de gemeente in het raadsvoorstel.

In het convenant worden onder meer afspraken gemaakt over de grootte en inrichting van een te betrekken slaapruimte. Er mogen niet meer dan twee personen in een slaapruimte. Zij moeten elk minimaal kunnen beschikken over een bed, kast en stoel.

De verantwoordelijkheid op naleving van de huisvestingsregels komt bij de huisvester te liggen. ,,Actief toezicht is tot heden nog niet noodzakelijk gebleken. De tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten heeft tot heden in Sliedrecht gelukkig slechts incidenteel tot overlast en klachten geleid", valt te lezen in het raadsvoorstel.

advertentie
advertentie