Schaapscheerfeest op de kinderboerderij

14 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Woensdag 28 mei is het schaapscheerfeest op de kinderboerderij. Op deze jaarlijks terugkerende dag worden de schapen geschoren, zodat ze kunnen genieten van het warme weer.

Naast het schaapscheren wordt op deze dag ook het duurzaamheidsplein op een feestelijke wijze geopend om 14.00 uur. Het duurzaamheidsplein is bedoeld voor iedereen om kennis te krijgen over hoe je duurzaam kan leven. Er zal speurtocht zijn die je helpt om alle plekjes op het duurzaamheidsplein te ontdekken. Daarnaast is het duurzaamheidsplein ook een Wecycle punt. Hier kunt u in het vervolg alle kleine kapotte huishoudelijke apparaten inleveren.

Bij de opening van het duurzaamheidsplein komt kunstenaar Jelle Korevaar samen met de kinderen Dingo de Duurzaamheidsdraak maken. Dingo komt boven de kinderboerderij te vliegen. Om dit kunstwerk tot een groot succes te maken is het de bedoeling dat alle kinderen zoveel mogelijk restafval meenemen. Denk dan aan lege schone melkpakken, frisdrankpakken, zakken chips, blik of andere plastic verpakkingen. Maak dit afval even schoon met wat gebruikt afwaswater. De middag begint om 14.00 uur met de opening van het duurzaamheidsplein en duurt tot 16.00 uur.

advertentie
advertentie