'Meest rechtse coalitie sinds mensenheugenis'

15 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - In de raadsvergadering van dinsdagavond werd het nieuwe college voor Sliedrecht geïnstalleerd. Hans Tanis (SGP-CU), Hanny Visser (PRO Sliedrecht) en Len van Rekom (VVD) legden de eed of belofte af. Die vierde wethouder, de plek van het CDA, zal geleverd worden door de SGP-CU. Naar deze persoon is de partij nog op zoek. Formateur Rinus Houtman zei met deze nieuwe ploeg te hebben voldaan aan de meegegeven uitgangspunten bij het begin van de formatie. ,,Een stevig college, een hecht team met brede steun in de raad."

Anton van Rees (fractievoorzitter PvdA) reageerde daar dinsdag met enig cynisme op. ,,Een sterk team voor Sliedrecht? Beide flanken, links en rechts, voldoende aanwezig? Ik zie het niet. Ik zie dat de SGP-CU 1,6 fte heeft gekregen en dat PRO Sliedrecht het met de helft moet doen: 0,8 fte. Dat lijkt mij niet overeenkomstig de verkiezingsuitslag. Waarom heeft PRO hier genoegen mee genomen? Wilden zo dan zo graag?", vroeg Van Rees zich af, een vraag waar hij tijdens de vergadering geen antwoord op kreeg.

,,Waarom is er niet, zoals gebruikelijk in het verleden, gekozen voor drie fulltime wethouder van de drie coalitiepartijen? Dan zou je misschien kunnen spreken van een brede coalitie. Nu spreek ik van het meest rechtse college sinds mensenheugenis."

Theo den Braanker (SGP-CU) was het daar niet mee eens. ,,Een vogel kan alleen vliegen met een linker- en een rechtervleugel. In dit team zijn beide vleugels aanwezig." Len van Rekom vond de conclusie van Van Rees eerder een compliment. ,,Het meest rechtse college ooit? Daar kan ik alleen maar blij van worden."

advertentie
advertentie