Sliedrecht ruilt 26 wensen uit op Beursvloer

16 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - In het Griendencollege vond donderdagmiddag de allereerste Sliedrechtse beursvloer plaats. Een plek waar organisaties met gesloten beurs hun wensen konden uitruilen. Ondanks het feit dat het niet heel druk was, konden 26 matches gesloten worden. Charlotte Brouwer van de organiserende Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS) was daar heel tevreden mee. ,,Ons doel is bereikt."

door Caroline Voorbergen

In de aula van het Griendencollege stond een heuse beursgong. Na het luiden hiervan gingen de Sliedrechtse bedrijven, stichtingen en andere organisaties met elkaar in gesprek rond sta-tafels. Wat moet er bij jullie gebeuren, wat kunnen wij daarin betekenen en wat krijgen wij ervoor terug? Als er een match gesloten kon worden gingen de gesprekspartners naar de notaris om de deal te bezegelen. Beide partners kregen dan een 'wuppie' op de schouders.

Al gauw liepen verschillende vertegenwoordigers met twee of meer wuppies rond. De brandweer sloot bijvoorbeeld een deal met Rivas. ,,Wij gaan hun vrijwilligers een leuke middag bezorgen op onze brandweerkazerne", lichte postcommandant Marco Troost toe. ,,Deels voor de welverdiende ontspanning voor deze mensen, maar tegelijk geven we ze belangrijke informatie mee over brandpreventie. Niet met een saaie powerpoint, maar door ze te laten zien wat er moet gebeuren als er vlam in de pan is bijvoorbeeld." En zo snijdt het mes aan twee kanten: een uitje voor de Rivas-vrijwilligers, waarbij de brandweer kan werken aan brandpreventie.

De Speel-o-theek had behoefte aan meer vrijwilligers en sloot een deal met Talenta, die deze plekken goed kan gebruiken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook NME-centrum De Hooizolder verwierf veel vrijwilligers. Stichting Vluchtelingenwerk komt binnenkort langs met een groep en ook Open Jeugdwerk wil komen klussen met de jeugd tussen 8 en 14 jaar.

SWS gaat het Dierenasiel Sliedrecht helpen bij het verspreiden van folders waarmee het asiel donateurs hoopt te werven en de asielkatten onder de aandacht brengt. In ruil komt SWS met cliënten van de dagbesteding een middagje 'katten knuffelen' in het asiel.

Bijzonder was de match tussen het Fonds Verstandelijk Gehandicapten (FVG) en ASVZ. Cliënten van de Merwebolder gaan oude collectebussen pimpen en daarmee eind september tijdens de landelijke FVG-collecte de Sliedrechtse wijken in om geld op te halen voor het fonds. Ook tijdens de Bolderbraderie gaat ASVZ collecteren voor FVG en van deze opbrengst krijgt de Merwebolder de helft terug om zelf te besteden aan iets nuttigs of leuks voor haar cliënten.

En zo werden 26 matches gesloten tot de gong weer luidde en de eerste beursvloer werd gesloten. ,,Dit is een hele mooie start. En voor volgend jaar zullen we er ons hard voor maken meer deelnemers aan te trekken", beloofde Charlotte Brouwer.

advertentie
advertentie