Fietstocht: 'Als een lopend vuurtje'

20 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Sliedrecht. Op zaterdag 7 juni 2014 zal de Pinksterfietstocht van de Stichting ‘Als een Lopend Vuurtje’ voor de achtste maal gehouden worden. Het goede doel is dit jaar de Stichting Njokuti.

Stichting Njokuti, opgericht in 2002 en gevestigd te Gorinchem, stelt zich ten doel om kinderen met een handicap te ondersteunen, zodat ze meetellen en een volwaardige plek krijgen in hun gemeenschap.

De stichting is werkzaam in Afrika, in de landen Tanzania en Kenia en wordt ondersteund door Nederlandse artsen die daar op vrijwillige basis operaties verrichten.

De fietstocht gaat langs 28 geopende kerken in de Alblasserwaard en het Land van Heusden en Altena. Men kan aan deze sponsorfietstocht deelnemen door te vertrekken vanaf een deelnemende kerk.

In Sliedrecht is dat de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat. De overige deelnemende kerken staan vermeld op de site van de stichting (www.lopendvuurtje.info). Vanaf 10.00 uur kan er gestart worden.

De kosten voor deelname van volwassenen bedragen € 3,- en voor kinderen € 2,-. Gezinnen betalen maximaal € 8,-. De sponsorgelden komen geheel ten goede aan het goede doel.

Gekozen kan worden uit routes van 25, 40, 60 en 100 km. De deelnemende kerken zijn allen te bezichtigen op 7 juni. Ook de Dijksynagoge in Sliedrecht maakt ook deel uit van genoemde routes.

advertentie
advertentie