Het Historisch Moment Sliedrecht (78)

20 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Oude foto:

Diverse reacties deze keer. Volgens Jan van Leeuwen stond dit huis voor de oude Gereformeerde school in Wijk B. Een fraaie woning, genummerd Kerkbuurt 41 (v/h Wijk B 807), die plaats moest maken voor nieuwbouw. Tussen 1914 en 1921 was schoolhoofd Van Neutegem de bewoner. Ria van der Laan - Struijk herkende de woning als die van haar ‘bovenmeester’ J. C. Lanser.

Mevr. Kraaijeveld-Hansum ging een stapje verder terug en noemde de voorganger van het schoolhoofd, de heer Hakkenes. De woning moest plaats maken voor de bouw van het winkelcentrum aan het Merwedeplein, meldde B. Boogaard. ”Een prachtig huis. Jammer dat het verloren is gegaan”, vulde Kees van Rees aan.

H. H. J. van Helvoort mailde dat het afgebeelde pand in de Kerkbuurt stond, tegenover boekhandel De Waard. Het huis is in augustus 1977 gesloopt. Wim Zegelaar: ”De woning is eind 1968 in eigendom overgedragen aan de Gemeente Sliedrecht.”

Ina van Tiggelen heeft er - toen het pand een andere functie kreeg - nog gewerkt bij de PSMD (Protestantse Stichting voor Maatschappelijk Dienstbetoon).

Nieuwe foto:

Een fraai pand dat helaas ook uit ons dorpsbeeld is verdwenen. Weet u zich het nog te herinneren? Waar stond deze woning? Wie waren de bewoners? Enig idee wanneer deze foto gemaakt is? Wanneer werd het gesloopt? Misschien weet u nog wie de fotograaf was?

Graag vernemen we uw reactie!. Doe dit aan de redactie van de Historische Vereniging Sliedrecht. Bas Lissenburg: info@historie-sliedrecht.nl --- tel 0184-415368

advertentie
advertentie