Kunstexpositie van ASVZ in het Sliedrechts Museum

22 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - In het Sliedrechts Museum is vanaf vandaag, zaterdag 24 mei, een bijzondere tentoonstelling te zien. Cliënten van ASVZ exposeren hun kunstwerken die ze in atelier Hodeka hebben gemaakt in de expositie 'Kleurrijke mensen maken kleurrijke kunst'.

Mede door de nieuwe verlichting in de expositieruimte, de ir. Boszaal, komen de kleurrijke mozaieken en schilderijen bijzonder tot zijn recht. De expositie is afwisselend met onder meer imposante schilderingen van Anne Frank, Vincent van Gogh en Nelson Mandela. Bovendien zijn er werken met het typische lijnenspel te zien, wat zeer kenmerkend is voor de kunst die in Atelier Hodeka gecreëerd wordt. Er worden hierbij verschillende lijnen op een doek gezet. Cliënten maken hier dan zelf, door het gebruik van hun fantasie, een voorstelling van, vaak met een thema of een verhaal. Nieuw is het werken met textiel. Ook daarvan zijn er grappige werkstukken tentoongesteld. Naast schilderijen is er onder andere ook keramiek en houtbewerking te zien.

Meer informatie over deze expositie is te krijgen bij Jan Monster: 06-25045418 of hodeka@asvz.nl. Of kijk op de website: www.museumsliedrecht.nl.

Het Sliedrechts museum is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur geopend.

advertentie
advertentie