Sliedrecht dwingt respect af bij hoofdklasser DOVO

25 mei 2014 om 00:00 Sport

VEENENDAAL - Sliedrecht heeft middels een 0-1 zege bij hoofdklasser DOVO een prachtig slotakkoord gezet achter het voetbalseizoen 2013-2014. Vriend en vijand zagen in de bespiegelingen vooraf weinig perspectief voor de Lockhorst-club, hetgeen door de technische staf gretig werd omgezet in een extra stukje motivatie.

Interim coach Marcel Vlot, voor het laatst samen met teamleider Cock Goedhart eindverantwoordelijk, was blij met dit extra stukje ´doping´. ,,Dit team moet je nooit bij voorbaat afschrijven, wij waren dan ook zeer gemotiveerd om het deze tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Wij wisten dat DOVO het initiatief zou nemen om zoveel mogelijk te scoren, en dat wilden we voorkomen."

DOVO werd in de beginfase dan ook totaal verrast door een aanvallend ingesteld Sliedrecht, dat in een 4-3-3 opstelling en met snelle combinaties en veel druk zettend de thuisclub voor behoorlijke problemen stelde. Het dwong DOVO aanvankelijk meerdere malen aan de noodrem te trekken met twee gele kaarten in het eerste kwartier tot gevolg. Pas halverwege de eerste helft kwam DOVO, in het nieuwe seizoen met trainer/manager Hans Kraaij Jr. aan het roer, beter in de wedstrijd, en kwam Sliedrecht goed weg bij een schot op de lat. Aan de andere kant liet Luciano van Harlingen een mogelijkheid onbenut en had Sliedrecht gedurende de hele wedstrijd wederom baat bij goed keeperswerk van Stefan Lobbezoo.

Na de hervatting eenzelfde beeld : Sliedrecht zette goed druk vooruit en voorkwam daarmee een veldoverwicht van de gastheren uit Veenendaal. Bij aanvallen van DOVO ontbrak veelal de beslissende eindpass en werd vaak vanaf afstand geschoten. Sliedrecht zag aanvankelijk een kans uit een corner van Kenny Stuy vd Herik gemist worden, maar kreeg even later toch de handen van het meegereisde blauw-witte supporterslegioen op elkaar of in de lucht : Timon Rosenbrand gaf in de 51e minuut een perfecte pass op de goed doorgelopen Dennis Verhoef, die met een bekeken schot doelman Mike van Houten het nakijken gaf : 0-1.

DOVO bracht vervolgens twee nieuwe spitsspelers om in een alles-of-niets offensief een kentering in de wedstrijd te forceren. Het wilskrachtige Sliedrecht verdedigde met hartverwarmende inzet de voorsprong en dwong DOVO slechts met schoten van afstand het geluk af te dwingen. Zonder succes overigens, want Sliedrecht hield knap stand en zette daarmee een stevige streep door de rekening van de hoofdklasser, die volgende week voor de zware opdracht staat met ruime marge (drie doelpunten verschil) te winnen bij het Alphense ARC.

Sliedrecht kan trots zijn op een goede slotfase van het seizoen, waarin het team bewees over bewonderenswaardig veel veerkracht en karakter te beschikken. Een belangrijk wapen, waarmee de nieuwe trainer Kees van Loon vanaf het eerste weekend in augustus ongetwijfeld zijn voordeel mee zal willen doen. Volgens seizoen zal het Sliedrechts team versterkt worden door Johan Versluis. Hij heeft onder andere bij FC Dordrecht en Heerjansdam gespeeld.

Opstelling Sliedrecht : Stefan Lobbezoo ; Jordy de Jong, Levy Liesdek, Sander Vink (86' Tim van Stek), Joey Rijsdijk (90' Patrick van Zuijdam) ; Timon Rosenbrand, Stefan van Dam, Samet Ulusoy ; Dennis Verhoef, Kenny Stuy van den Herik en Luciano van Harlingen.

advertentie
advertentie