Klaas Vaak zet actie voor Servië op

27 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Cafetaria Klaas Vaak is een inzameling gestart voor Servië in verband met de ernstige overstromingen in dat land. Eigenaar Klaas Veldhuis heeft met zijn eigen ogen de ravage in het geboorteland van zijn vrouw gezien en wil een bijdrage leveren om het leed te verzachten.

,,Net als in Kroatië en Bosnië zijn ook in Servië diverse rivieren buiten hun oevers getreden. De media hebben met name oog voor de overstromingen in Bosnië, terwijl iets verderop in Servië, ten westen van de hoofdstad Belgrado, de nood minstens net zo hoog is. In de omgeving van de plaats Obrenovac en de dorpen van de gemeente Sabac zijn nu al 27 slachtoffers geteld. Hele dorpen zijn van de kaart verdwenen. Huizen zijn bedolven onder de modderstromen en veel vee is verdronken of zwerft rond", vertelt Veldhuis op zijn website. Voor deze dorpen en steden heeft hij, samen met andere Servische en Nederlandse vrijwilligers, een hulpactie op touw gezet. ,,Om deze mensen te steunen en het leed te verzachten, vragen wij een donatie in de vorm van goederen. Een greep uit de meest dringende benodigdheden zijn: dekens, kleding, onderkleding, kinderkleding, babykleding, zeep, shampoo, tandpasta en tandenborstels, toiletpapier, luiers, maandverband, scheerschuim en scheermesjes, waspoeder, afwasmiddel et cetera."

Mensen kunnen deze goederen in een geopende stevige doos aanleveren bij cafetaria Klaas Vaak aan het Fazantplein. De actie loopt tot zaterdag 7 juni. Dan hopen de vrijwilligers de goederen naar Servië te kunnen sturen. Informatie: 0184-413270.

advertentie
advertentie