27 mei 2014 om 00:00 Sport

Sliedrecht Sport heren 1 strijdlustig voor 2014/2015

De mannen van Sliedrecht Sport, de dark horses van vorig seizoen, staan aan het begin van een nieuw seizoen. Een seizoen waarin de puzzelstukjes nog meer in elkaar moeten gaan vallen. De tijd van wennen en inpassen van nieuwe spelers is voorbij. De strijd wordt onderling wat heviger, de speeltijd zal wat minder evenredig worden en dus is het een kwestie van: AANHAKEN OF AFHAKEN.

2013/2014 was het jaar waarin er 6 nieuwe spelers ingepast moesten worden. Dit seizoen blijft daar het grootste deel van over.

Als libero blijft ook dit jaar Koen Kamsteeg. De alleskunner uit Sliedrecht gaat zich opmaken voor zijn 4e seizoen in de hoofdmacht, maar pas zijn tweede als libero.

Hij wordt geflankeerd door de passer/lopers: Roy Kroon, op weg om een legende te worden in het Sliedrechtse, zijn 11e seizoen in de hoofdmacht en nog lang niet van plan te stoppen!

Maar ook Gerard Baan, de man van toekomst, maar inmiddels talent af. Gerard gaat opstaan en heeft zijn vizier op het aantal dienstjaren van Roy Kroon gezet. De teller staat inmiddels op 3, maar hij is dan ook 7 jaar jonger dan Roy.

Ook Albert Stek blijft de club trouw. In zijn eerste, wat ongelukkige, jaar bij Sliedrecht Sport hebben we al wat glimpen op kunnen vangen van zijn mogelijkheden. 2014/2015 wordt zijn jaar! Hij zal vol de strijd aangaan met de vastgeroeste passer lopers Roy en Gerard.

Bij het passende kwartet heeft zich een tropische verrassing gevoegd: Egbert op t Hof, maakt na 12 (!) jaar heren 2 de overstap naar Heren 1. Egbert, boegbeeld en cultuurbewaker van Sliedrecht Sport gaat het vuur bij zowel Koen (als tweede libero) als bij de 3 passer/lopers aan de schenen leggen. Op zijn “oude” dag heeft Egbert de promotie volledig zelf verdiend en zal op alle facetten zijn steentje (of tegel) proberen bij te dragen.

Op het midden zijn we verheugd te melden dat we ook dit jaar weer het langste midden van de topdivisie hebben. Michael van Leeuwe, stille kracht, maar wel voor het 7e opeenvolgende seizoen, is met zijn 1.98 meter de kleinste. Marco Snijders, inmiddels ook half woonachtig in Sliedrecht is met zijn 2.03 een opvallende verschijning en hoopt zijn stormachtige ontwikkeling van afgelopen seizoen verder uit te bouwen. Ook Ian de Bus, 2.02 meter, blijft steunpilaar in de stoep. Ian voelt zich thuis in het baggerdorp en reist graag de vele uren in zijn auto om bij zijn volleybalvrienden te zijn. Even de klapknieën wat verstevigen deze zomer en Ian wordt “the unstoppable”!

Dan de rechterkant, hier zijn wel wat wijzigingen.

Daniel van Helden, spelverdeler, doet een stapje terug naar heren 2. Voor zijn eigen ontwikkeling en maximale speeltijd! Daniel blijft meetrainen bij het team en hoopt zo na enige tijd weer sterker en beter aan te schuiven bij de hoofdmacht. Niels Vermeulen is hierdoor voorlopig (!!) nog de enige spelverdeler. De zoektocht naar een tweede man is nog steeds niet ten einde, maar de spoeling is dun!

Ook op de diagonaal positie heeft iemand ons nest verlaten. Colin de Bus, 17 jaar, gaat weer een enorme stap maken in zijn ontwikkeling. Na vorig jaar van de promotieklasse overgestapt te zijn naar de Topdivisie, gaat Colin nu eredivisie in België spelen. Een prachtige kans en een mooi compliment voor de Sliedrechtse opleiding! Succes! Maar ook hierdoor is Mark Kleiweg de enige diagonaal in het team. Mark, kind van de club, gaat die strijd natuurlijk graag aan, maar zij inzetbaarheid blijft wat onzeker door werk en studie.

De komende 2 weken zal het team verder aangevuld worden en worden bekend gemaakt.

Tim Oskam en Gert-Jan Toonen zijn samen met teambegeleider Eric van Heteren content met de spelersgroep. Het is mooi te zien dat het grootste deel van de groep blijft. Een compliment! We hebben er alle vertouwen in dat dit seizoen nog beter zal verlopen dan het vorige, waarbij we gemerkt hebben dat de rek er nog lang niet uit is. De ontwikkeling van het individu, zal dit jaar gepaard gaan met enkele prachtige teamprestaties, daar zijn we van overtuigd!

Wij hebben zin in een nieuw seizoen in hopelijk weer een bomvolle stoep, want mannenvolleybal blijft toch wel superaantrekkelijk om naar te kijken! Wees welkom!

Wil je graag als diagonaal of als spelverdeler aan de slag bij dit prachtige team? Wees er dan snel bij, want zoals gezegd: over 2 weken moet alles rond zijn. Neem contact op met:

Roy Kroon, teammanager, via: 0613103312 of heren1@sliedrechtsport.nl

advertentie
advertentie