United by Music gaat touren in Scandinavië

30 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De artiesten van de Sliedrechtse stichting United by Music gaan dit jaar wederom touren door Scandinavië. Denemarken, Noorwegen en Zweden zijn de landen waar de artiesten hun talenten zullen laten zien. Op 5 juni vertrekt de groep richting Denemarken en 11 dagen laten zullen zij weer thuis terugkeren. Het belooft weer een groot avontuur te worden.

United by Music is een stichting die muzikaal getalenteerde artiesten met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden voor een groot publiek. In 2006 werd de stichting in Sliedrecht opgericht door Joris van Wijngaarden. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een internationale stichting met een potentiële basis in Scandinavië.

Vorig jaar tourden de artiesten voor de eerste keer door Scandinavië. De tour was een groot succes en daarom is United by Music dit jaar opnieuw gevraagd om op te komen treden op verschillende locaties, dit jaar nog bijzonderder dan vorig jaar. De tour start met een week vol workshops en muziek maken. Er is dit jaar een nieuw initiatief gestart, genaamd United by THE Music. Dit is een initiatief waarbij verschillende bands bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking samen komen om muziek te maken. De komende jaren leren de artiesten elkaar kennen om zich voor te bereiden op een grote tour in 2017. De bands zullen dan samen door Europa gaan touren.

Het eerste optreden van deze tour zal plaatsvinden op zondag 8 juni in Walther's musikcafe in Skanderborg (Denemarken). Hierna volgt het Solund Festival op 11 juni. Het Solund Festival is een groot meerdaags festival voor mensen met een verstandelijke beperking. De meeste gasten slapen in een tentje op de camping bij het festivalterrein, uniek voor deze doelgroep. De dag erna reizen de artiesten af naar Gothenburg (Zweden), waar ze op zullen treden in de Askim Kirke, een mooie kerk in de stad. De reis wordt vervolgd in de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, waar de artiesten maar liefst twee keer op dezelfde dag zullen optreden. Om 12.00 uur staan ze voor het Centraal Station tijdens de Stolthetsparaden, een parade voor mensen met een verstandelijke beperking. Om 17.00 uur staan ze op het podium van het National Theater op een prachtige paviljoen. De tour wordt afgesloten met een optreden op het Morodalsfestival, een festival in Sand (Noorwegen). Vorig jaar stonden de artiesten al eerder op dit gezellige festival. www.unitedbymusic.nl

advertentie
advertentie