Sliedrecht in de ban van 'hidden cash'

31 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Ook Sliedrecht lijkt in de ban te raken van de internationale rage 'Hidden Cash'. Een lokale weldoener verstopt op verschillende locaties in het dorp enveloppen met kleine geldbedragen, zoals 50 euro. Via het twitteraccount @Sliedrechtcash geeft hij hints over de verstopplek. De eerste vinder mag het geld houden, als hij of zij een foto van zichzelf met de envelop maakt en op twitter plaatst.

De persoon achter de actie wil anoniem blijven. Hij zegt het puur te doen om mensen blij te maken. ,,Van geven word je rijk", legt hij uit op Twitter. Inmiddels heeft hij 220 volgers (stand vrijdagmiddag, aantallen lopen snel op) en is de actie ook op Facebook te volgen. Vooral de jeugd heeft er al een rage van gemaakt. Vrijdagmiddag verstopte @Sliedrechtcash een envelop met als eerste hint het woordje 'bank'. Binnen korte tijd stonden grote groepen kinderen op het Bonkelaarplein voor de ING. Ze hadden het mis. Na de tweede hint 'nummer 11' vond Diana Bernhart (@dianaatje4) het geld bij een bankje aan de singel langs de Merwede.

Vanwege het succes van de actie is de man achter @Sliedrechtcash benaderd door bedrijven en horeca om iets van hen in de envelop te doen. Maar daar gaat hij niet op in, laat hij via Twitter weten. ,,Geen commercie!"

De rage Hidden Cash begon in de Verenigde Staten, waar een rijke vastgoedhandelaar met geld strooit. Door middel van zijn account @hiddencash wil hij naar eigen zeggen iets goeds met zijn kapitaal doen. Via de VS waaide het over naar Nederland. Eerst in Groningen, toen Nijmegen en Breda en nu dus ook in Sliedrecht.

advertentie
advertentie