Vermiste Brandon (22) teruggevonden in Almere

1 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT (ANP) - De zwakbegaafde Brandon (22) die gisterochtend wegliep uit zijn instelling in Sliedrecht, is vannacht gevonden in Almere. Agenten merkten hem op en namen vervolgens contact op met de instelling. Die heeft hem vervolgens opgehaald. Volgens een politiewoordvoerster is Brandon in goede gezondheid. Het is niet bekend hoe hij in Almere is gekomen en wat hij daar deed. Brandon is vaker weggelopen.

Brandon kwam begin 2011 in het nieuws. Hij woonde toen in een instelling van 's Heeren Loo in het Gelderse Ermelo. De jongen hoorde stemmen en was vaak agressief. Daarom zat hij regelmatig vastgebonden aan de muur. Volgens zijn begeleiders was dat de enige behandeling die mogelijk was. Enkele maanden na de ophef verhuisde Brandon naar de instelling in Sliedrecht.

Rond kerst 2013 werd Brandon opgepakt. Hij was toen ook weggelopen uit Sliedrecht en werd op heterdaad betrapt toen hij probeerde in te breken in een huis in Dordrecht. Enkele dagen eerder was Brandon ook al weggelopen. Een dag lang was hij spoorloos. Hij zei zelf dat hij toen ook had ingebroken. Hij zou kleren uit een huis hebben gestolen.

advertentie
advertentie