Brandon is thuis en maakt het goed

2 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De verstandelijk gehandicapte Brandon, die dit weekend uit de Merwebolder was ontsnapt, is weer thuis en maakt het goed. Zaterdag 31 mei liep Brandon zeer vroeg in de ochtend weg uit de woning van ASVZ waar hij verblijft. Hij sloeg een ruit in. Zaterdagavond heeft de politie van Almere Brandon aangetroffen toen hij probeerde ergens op te klimmen. Hij is vanwege zijn vermissing meegenomen naar het bureau, zondag heeft zijn begeleider hem daar weer opgehaald. In december 2013 verdween Brandon ook twee maal kort achter elkaar.

Brandon kwam vier jaar geleden in het nieuws, omdat hij in zijn vorige instelling regelmatig werd vastgebonden. Brandon wordt bij ASVZ van meet af aan intensief begeleid. Maar gezien de recente ervaringen met zijn nieuwe (wegloop)gedrag heeft ASVZ het toezicht verder verscherpt. Met enkele omwonenden is in december 2013 afgesproken dat zij een SMS-Alert zouden

krijgen als hij weer zou weglopen. Dat is gebeurd. De afscheiding van het terrein waarop de woning van Brandon zich bevindt en een van de tuinen van een omwonende is daarna verbeterd.

ASVZ betreurt het incident. ASVZ is een open instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds Brandons komst naar ASVZ in 2011 onderneemt hij dagelijks activiteiten die gericht zijn op een zo gewoon mogelijk leven (werken, sporten, boodschappen doen).

advertentie
advertentie