Sliedrechtse Van Drunen wint NK Jeugd in Wanssum

3 juni 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Bram van Drunen startte afgelopen zaterdag sterk bij het Nederlands Kampioenschap van de MON verder in Wanssum. Na twee manches stond hij gemiddeld op een eerste plaats en won daarmee het dagklassement.

Bram pakte in de eerste manche kopstart maar verloor zijn positie in de beginfase aan Boyd van der Voorn. De hele manche reed Bram op een mooie tweede plaats maar toen de kopman in de laatste ronde ten val, kon Bram hiervan profiteren en sloot de manche winnend af. Ook in de tweede manche pakte Bram kopstart en wist deze positie een aantal ronden in handen te houden. Door een klein foutje moest Bram zijn leidersplaats afstaan en verloor hierdoor ook gelijk zijn ritme. Dit had tot gevolg dat hij de kopman moest laten gaan. Helaas moest hij een ronde voor het einde nog een plaats prijsgeven en finishte op een derde plaats. Het bleek genoeg voor een eerste plek in het klassement.

Ook de andere leden van MX Team Van Drunen kwamen in actie. Luke ging op donderdag van start in de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Rhenen. Op het glibberige en natte circuit zette hij in de training een 33ste tijd op de klokken. In de eerste manche pakte hij een matige start maar had al snel een goed tempo te pakken. Hij reed een tijdje rond de vijfentwintigste plaats, maar kwam ten val en zakte terug naar een 33ste plaats. Dit was ook de positie waarop hij finishte.

Bij de start van de tweede manche zat Luke er beter bij en reed mooi mee in een groep van zeven rijders. Er gebeurde veel in deze groep en hierdoor werd er regelmatig van positie gewisseld. Uiteindelijk kwam Luke op een vijfentwintigste plaats over de finish en keerde best tevreden terug naar de paddock. In het dagklassement legde Luke beslag op een achtentwintigste plaats.

Lotte kwam, in een veld van 21 rijders, op een tiende plaats door de eerste bocht. Door een klein foutje moest ze een aantal plaatsen prijsgeven maar kwam netjes op een veertiende plaats over de finish. Ook in de tweede manche liet Lotte zich niet zomaar voorbij rijden en verdedigde haar plaats goed. Ze kwam op een elfde plaats over de finish en dit bracht haar ook in het dagklassement een elfde plaats.

Luke kwam in de eerste manche niet goed weg bij de start en moest knokken om naar voren te komen. Dit viel niet mee, maar toch wist Luke er nog een tiende plaats uit te slepen. In de tweede manche vocht Luke mee in een groepje van vijf rijders, maar door een aantal kleine schoonheidsfoutjes moest hij een paar plaatsen prijsgeven en kwam op een achtste plaats over de finish.

Aankomend weekend zal Bram van Drunen op zaterdag van start gaan in het Nederlands Kampioenschap van de KNMV in Oldebroek. Luke en Lotte zullen op deze dag van start gaan in het NK van de MON in Venlo. Op maandag 9 juni zal Luke starten in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Oldebroek.

advertentie
advertentie