Eigen feest voor tieners: Party Limited

4 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - 'Er wordt zo weinig georganiseerd voor tieners in Sliedrecht'. Een veelgehoorde klacht van zowel de jeugd als hun ouders. Vijf Sliedrechtse moeders besloten daar zelf wat aan te doen. Op vrijdagavond 4 juli houden ze, in samenwerking met Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht, de eerste editie van Party Limited.

Door Caroline Voorbergen

De naam Party Limited is bewust gekozen. ,,Er zitten limieten aan. Zoals de leeftijdsgrens die we hanteren: van 12 tot en met 15 jaar. En uiteraard, dat spreekt voor zich, wordt er geen druppel alcohol geschonken", legt Cristine van der Starre, één van de initiatiefneemsters, uit. Maar verder moet het vooral grenzeloos gezellig worden. ,,Het wordt een groot feest voor een brede groep tieners. De dj zal populaire top 40 muziek draaien en de kinderen kunnen hun eigen muziek op een USB-stickje meebrengen zodat hun verzoekje gedraaid kan worden", vertelt Lianne de Bruin. ,,Daarnaast zijn we nog op zoek naar een spectaculaire dansact voor halverwege de avond", vult Patricia Kraaijeveld aan.

Het idee is ontstaan na een eindfeest voor groep achters van basisschool De Wilgen in Elektra, georganiseerd door de ouders. ,,Dat is zo goed bevallen dat we dit vaker wilden doen", legt Natascha Wigbout uit, die samen met Van der Starre bij dit eindfeest betrokken was. In Elektra, waar hun kinderen muziek- of danslessen volgen, raakten ze in gesprek met andere ouders en met de jongerenwerkers van SOJS. Die waren direct enthousiast mee te denken en het pand beschikbaar te stellen. ,,Dat is ideaal want zo kunnen we de kosten laag houden", zegt Van der Starre. ,,Nu moeten we onze kinderen vaak naar Oud-Alblas of Kinderdijk brengen en halen voor een avondje uit en daar komt dan nog een entree van 8 euro bij. Begrijpelijk, want ondernemers moeten hun boterham verdienen. Maar wij hebben geen commerciële belangen en ook SOJS niet."

De dames gaan de komende weken hun concept flink promoten. De dochter van Gabriëlle van der Hel ontwierp een poster en flyer die door Sliedrecht verspreid zal worden en ook wordt gewerkt aan een eigen Facebook-pagina. ,,Als het aanslaat willen we minimaal elke twee maanden een Party Limited houden. Misschien zelfs vaker. De hoop is dat het een begrip wordt en dat de jeugd weer een eigen uitgaansplek in het dorp krijgt. Zoals wij vroeger in de Bonkelaar hadden met de J & B disco's", zegt Van der Hel. ,,Een plek waarbij de ouders bovendien een goed gevoel hebben dat hun kinderen daarheen gaan, omdat wij er zijn om toezicht te houden", benadrukt Kraaijeveld.

Party Limited wordt gehouden op vrijdagavond 4 juli van 20.00 tot 23.30 uur in Elektra. Entree 2,00 euro. Bij de deur kan om een ID gevraagd worden.

advertentie
advertentie