Meisjes groep 8 OBS De Wilgen bij laatste zes van Nederland

9 juni 2014 om 00:00 Sport

Nadat de meisjes van O.B.S. De Wilgen eerder al het schoolvoetbaltoernooi van Sliedrecht en het regionale toernooi hadden gewonnen, moesten ze afgelopen woensdag, 4 Juni, aantreden op het terrein van v.v. Gilze voor de districtsfinales.

Het toernooi bestond uit twee poules, waarin De Wilgen moest aantreden tegen De Driesprong uit Chaam en De Burcht uit Aalst.

Nadat eerst De Burcht met 1-0 van De Driesprong had gewonnen, moest De Wilgen tegen de Driesprong. Deze wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning waardoor een gelijkspel tegen De Burcht voldoende zou zijn om de finale te bereiken. In een spannende wedstijd kwam De Burcht in de eerste helft op voorsprong, maar de stand werd in de tweede helft keurig gelijk getrokken en was de finale een feit.

In de finale moest worden afgerekend met Don Bosco uit 's-Heerenhoek. Dit was een zeer spannende wedstrijd waarin Don Bosco iets betere kansen kreeg, maar deze niet wist te verzilveren waardoor penaltys een winnaar moesten brengen. Uiteindelijk wist De Wilgen drie keer vanaf de stip te scoren en kon de De Wilgen-keeper er drie tegen houden waardoor de winst naar De Wilgen ging.

Hierdoor zit De Wilgen bij de laatste zes ploegen van Nederland. De landelijke finales worden in Zeist gespeeld op het terrein van de KNVB op woensdag 25 Juni. De speelsters worden die dag met een bus van de KNVB opgehaald en in Zeist gebracht.