Afbeelding

'Niet overvol, maar wel gezellig'

10 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - ,,We worden elk jaar iets groter", zegt Jeffrey van Mourik over de braderie die 14 juni in de Kerkbuurt plaatsvindt. ,,Het wordt niet overvol, maar wel gezellig. En bezoekers kunnen profiteren van stevige aanbiedingen."

Door Hidde Middelweerd

De inmiddels traditionele braderie vindt nu al voor de vijfde keer plaats. ,,Vroeger verzorgde een externe organisatie de braderie en dat zorgde voor rare kraampjes. Dan werden er pal voor voor de deur van de Parfumerie goedkope luchtjes verkocht en dergelijke", vertelt Van Mourik, die de organisatie van de braderie samen met zijn vader voor zijn rekening neemt. ,,Daarom besloten we toentertijd om de organisatie zelf in handen te nemen, zodat bezoekers verzekerd zijn van een kwalitatief hoge braderie met ondernemers uit Sliedrecht en dus enkel bekende partijen."

Dit jaar belooft de braderie weer iets groter te worden dan vorig jaar. ,,Ik verwacht een goed gevulde straat, met zo'n vijftig kramen", zegt Van Mourik. ,,Ook is er een autoshow, waarbij verschillende dealers hun auto's tentoonstellen in de straat."

Daarnaast kunnen bezoekers stevige aanbiedingen verwachten, weet Van Mourik: ,,We zitten nu iets verder in het seizoen, dus we zullen verschillende producten met flinke kortingen aanbieden."

Ook voor kinderen is er genoeg te doen in de Kerkbuurt. Zo zijn er in ieder geval een springkussen en een opblaasbare hindernisbaan van zestien meter lang aanwezig zijn. Verder zitten er nog wat andere dingen in de pijplijn, waarvan op het laatste moment besloten wordt of ze doorgaan of niet. Van Mourik: ,,Er is in ieder geval genoeg te beleven."

Ook voor eten en drinken hoeven bezoekers de Kerkbuurt niet te verlaten. ,,De terrassen zijn gewoon open", aldus Van Mourik. ,,Brasserie De Wijk doet bijvoorbeeld officieel niet mee aan de braderie, maar zal de gasten warm ontvangen."

De braderie is zaterdag 14 juni te bezoeken van 9.30 tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie