Albert Heijn geeft ruim 10.000 euro weg

15 juni 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Verwachtingsvol kwamen de vertegenwoordigers van tien plaatselijke clubs, kerken en verenigingen zaterdagmorgen bijeen in Gebouw 'De Havik' aan de Thorbeckelaan. Zij waren allen uitgenodigd door Albert Heijn Sliedrecht. De supermarkt organiseerde gedurende tien weken een spaaractie waarvan de opbrengst ten goede komt aan de genoemde doelgroepen.

Door Ria Scholten

Trompetgeschal kondigde het welkomstwoord van mede-eigenaar Hans de Ligt aan. ,,Onze zaak bestaat vijfentwintig jaar en we vieren dit met heel veel acties. Het spekken van jullie kas is daar een van." Hans refereerde hiermee aan de opzet van de actie. Klanten konden bij aankoop van bepaalde producten punten sparen. Een volle spaarkaart leverde vijf euro op, waarvan de helft ten goede kwam aan een organisatie naar keuze. Het was ook mogelijk om het gehele bedrag te schenken. ,,We gaan meer dan 10.000 euro weggeven", meldde Hans met gepaste trots. ,,We hopen dat dit geld lokaal besteed zal worden."

Vervolgens werden de vertegenwoordigers van de respectievelijke verenigingen uitgenodigd om naar voren te komen. De nummers 10 tot en met 4 ontvingen bedragen variërend van 125 tot 505 euro. Daarna mocht Muziekvereniging Wilhelmus een cheque van 622,50 euro in ontvangst nemen. S.K.C. Merwede deed het net nog ietsje beter met een bedrag van 712,50 euro. Grote winnaar was de diaconie van de Hervormde Kerk, die maar liefst 1007,50 euro op de bankrekening bijgeschreven krijgt.

Dat was echter nog niet alles. Een aantal winnaars mocht een extra cheque in ontvangst nemen. Het was de beloning voor de wijze waarop zij zich tijdens de actieweken in de winkel hebben gepresenteerd. De vijf cheques van 150 euro en een van 250 euro maakten het allemaal nóg leuker. Er hebben nog veel meer Sliedrechtse verenigingen aan de actie deelgenomen. Zij waren weliswaar niet uitgenodigd, maar krijgen het bedrag dat hen toekomt uiteraard op hun bankrekening bijgeschreven. Hans kijkt terug op een aantal leerzame weken. ,,Je hebt er geen idee van welke verenigingen er allemaal zijn", verklaarde hij met een brede glimlach. ,,We kijken met heel veel plezier terug op onze actie."

advertentie
advertentie