Spektakel met Dirty Daddies op Baggerpop

15 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht beleeft komend weekend weer een editie van Baggerpop. Voor het eerst duurt het gratis muziekfestival dit jaar niet één, maar twee dagen. In de muziektent op het Dr. Langeveldplein start het feest vrijdagavond 20 juni met de dj's Dayo Nasty, Robert Silvaro en Benjamin Scott. Zaterdagmiddag gaat het festival verder met livemuziek van verschillende artiesten. De hoofdact The Dirty Daddies sluit Baggerpop 2014 af met een knallende show.

The Dirty Daddies is een zevenkoppige spektakelband die in hoog tempo een aaneenschakeling van hits op het publiek zal afvuren. Van Bon Jovi en Kiss, via Queen en Michael Jackson naar Marco Borsato. Ieder nummer vloeit na maximaal één minuut al naadloos over in de volgende. Deze muzikale tornado gaat gepaard met confetti-douches en knallende CO2 kanonnen.

Maar al vanaf 15.00 uur is er spektakel in de muziektent. Om 15.00 uur bijt de groep Percussion Unlimited het spits af. Deze muzikanten combineren hun muzikale performance met marching en theater. Om 15.15 uur is Inner Simplicity te zien, de nieuwe band van United by Music in de blues en swing stijl. Om 16.00 uur begint de bijzondere show van de beroemde zangers en muzikanten van United by Music die dan net terug zijn van hun tour door Scandinavië.

De Sliedrechtse drummer en percussionist Jacco Boganen speelt om 17.00 uur met een aantal leerlingen uit zijn drum- en slagwerklesgroepen. Om 17.30 uur betreedt Blues Legacy het podium met als speciale gast Bas Paardekooper. Gitarist en zanger Bas Paardekooper treedt normaal op met de Blue Crue, maar speciaal voor Baggerpop speelt hij voor een keer met een nieuwe formatie onder leiding van Henk van Zeijst.

Om 18.45 uur is het de beurt aan The Heat, de band van de bekende Sliedrechtse muzikanten Wim Lavooij, Nico Kraaijeveld en Ab Paap, die voor speciale gelegenheden bij elkaar komt.

Liefhebbers van muziek uit de jaren vijftig komen vanaf 20.00 uur aan hun trekken met de vintage rock 'n roll-band The Wieners. Dit trio speelt muziek van Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Everly Brothers en Roy Orbison, geheel uitgevoerd in jaren '50 stijl, compleet met een 'slappende' contrabas. Ze waren al eens te gast bij De Wereld Draait Door, hadden veel succes met hun theatershow Ode aan Buddy Holly en namen onlangs hun derde cd Bird Dogs op, een live eerbetoon aan The Everly Brothers. Na The Wieners begint om 21.30 uur het spektakel van The Dirty Daddies.

De dj-avond op vrijdag 20 juni begint om 20.00 uur met Dayo Nasty. Om 21.30 uur draait Robert Silvaro en van 23.00 tot 00.30 uur is het de beurt aan Benjamin Scott.

Verbondenheid

Beide avonden vinden plaats op het Dr. Langeveldplein waar ook gegeten en gedronken kan worden. Het festival, georganiseerd door Sliedrecht Bruist, United by Music en de Sliedrechtse Horeca Ondernemers, heeft naast gezelligheid nog een ander doel: sociale verbondenheid. ,,Muziek heeft een unieke verbindende kracht. Al jaren gebruiken wij muziek op een succesvolle manier om de integratie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen", zegt Joris van Wijngaarden, voorzitter van stichting United by Music. ,,Ook tijdens Baggerpop is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen bij elkaar komen en dat iedereen samen geniet van de muziek."

In het kader van die sociale verbondenheid vindt er op zaterdag ook een voedselinzameling voor de voedselbank Sliedrecht plaats. Het idee is dat bezoekers blikken voedsel meenemen als entree tot het gratis festival.

Meer info op www.baggerpop.nl.

advertentie
advertentie