Kalenderproject van Dierenasiel Sliedrecht

17 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Met een bijzondere kalender waarin de asielkat centraal staat wil Dierenasiel Sliedrecht geld inzamelen voor asielkatten. Daarnaast moet de kalender, die als thema 'Man met Kat' heeft meegekregen, de asielkat in het algemeen promoten onder het publiek.

,,Met de kalender willen we iets aparts, creatiefs en bijzonders neerzetten, maar we willen de kalender ook laten werken als zogeheten 'eye-opener' voor de keuze van een asielkat," aldus Ginet Balistreri van Dierenasiel Sliedrecht. ,,Wij moeten ons werk doen met behulp van giften, legaten, sponsoren en donateurs. Dat valt niet altijd mee. De onkosten zijn hoog. Maar we blijven positief en met elkaar verzinnen we de gekste dingen om geld voor het asiel binnen te halen. Één van de vele acties waar een aantal vrijwilligers zich mee bezig houden is dus de productie van een eigen kalender."

Afgelopen zondag heeft een fotoshoot plaatsgevonden. Op de officiële facebookpagina van de Manmetkat Kalender is een fotoreportage geplaatst van deze fotoshoot. Balistreri: ,,Mensen die ons asiel kennen weten dat wij een totaal ander asiel zijn dan de reguliere asielen: geen eenzame opsluiting in veel te kleine hokken, maar ruime, gezellige, huiselijke verblijven met veel bewegingsvrijheid. We zouden graag zien dat de grote asielen waar dieren in hokken opgesloten worden in de nabije toekomst verdwijnen en worden vervangen door kleinere huiselijke asielen, dus het verspreiden van onze werkwijze is één van onze missies.

Ook het promoten van asielkatten is ons doel. Alle asielkatten van Nederland dus."

Zij vervolgt: ,,We hadden natuurlijk met plaatjes van bijvoorbeeld snoezige poesjes in een rieten mandje aan kunnen komen, maar dat is nu net wat we niet in gedachten hadden. Het uiteindelijke idee voor de kalender heeft zich gevormd tijdens brainstormsessie onder de vrijwilligers en tot nu toe is iedereen die we er over vertellen laaiend enthousiast." Ook IFAW is enthousiast over het plan. ,,Zij ondersteunen dit initiatief van harte en hebben een partnership voor dit geweldige project toegezegd."

Er werken ervaren fotomodellen vrijwillig aan de kalender mee, maar via een oproep hebben zich ook niet modellen aangemeld om vrijwillig mee te doen en te poseren met een asielkat. ,,Hoe de foto's er precies uit gaan zien verklappen we uiteraard nog niet, maar we weten nu al dat het een kaskraker gaat worden. De reacties van mensen zijn gigantisch leuk. Iedereen die van ons plan hoort reageert heel enthousiast en we hebben zelfs al een aardig gevulde intekenlijst van mensen die een kalender willen hebben." De foto's worden gemaakt door fotografe Inge van de Meeberg.

Voor meer informatie over de kalender en de advertentiemogelijkheden: info@sds-eo.nl. Online doneren kan ook: www.geef.nl

advertentie
advertentie