Sliedrecht onder 23 wint Alblasserwaardcup

18 juni 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Eind goed, al goed. Toch nog een happy-end aan een lang en veelbewogen seizoen bij het talententeam van de v.v. Sliedrecht: de selectie van spelers onder de 23 jaar wist in een zinderende finale de Alblasserwaard Cup te winnen ten koste van titelverdediger en aartsrivaal Hardinxveld.

door Wim van Mourik

Zo krijgt de imposante 'beker met de grote oren' voorlopig weer een jaar lang onderdak op sportpark De Lockhorst. Stralende gezichten na afloop op het terrein van vv Peursum in Giessenburg, waar de opluchting groot was, want Sliedrecht moest heel diep gaan om het fysiek sterke Hardinxveld op de knieën te krijgen. De reguliere wedstrijd, met beide doelpunten in de slotfase, eindigde in 1-1. Sliedrecht bleek uiteindelijk in de aansluitende strafschoppenserie het geluk aan zijn zijde te hebben. Hardinxveld kon bij een 4-4 stand met de afsluitende vijfde strafschop alles beslissen, echter de paal stond succes in de weg. Tim v.d. Ham hield het hoofd koel en benutte de zesde penalty, Hardinxveld stuitte vervolgens op doelman Sjoerd de Groot, die hiermee zijn oude club een prachtig afscheid schonk en zijn toekomstige nieuwe club stevig deed balen.

Na de minuut stilte vanwege het overlijden van clubman Marco 'Peer' Boer had Sliedrecht aanvankelijk de nodige moeite met het fysiek sterke Hardinxveld, dat voor rust de wedstrijd domineerde, maar verzuimde om door te drukken. Na rust nam Sliedrecht meer initiatief, steeg de spanning, en had arbiter Bart Hilt de nodige moeite om oplopende irritaties de kop in te drukken. Een aantal gele kaarten en daarbij horende tijdstraffen waren van invloed op het niveau van de wedstrijd, die in de 81e minuut beslist leek te worden toen Michael van Holten titelverdediger Hardinxveld op voorsprong zette (1-0). Sliedrecht zette aan voor een alles-of-niets offensief. Met succes, want Nigel van Egmond zorgde in de 88ste minuut voor de gelijkmaker (1-1). In de penalty-serie zag Shurnel Francois zijn strafschop gestopt worden, maar bleken uiteindelijk eerst de paal en daarna doelman Sjoerd de Groot toch nog voor een happy-end te zorgen.

Een mooie beloning voor een goed toernooi in een lang seizoen, waarin Sliedrecht via de poule winst en de halve finale winst op Stedoco (3-2), uiteindelijk de beste bleek te zijn.

Selectie Sliedrecht 0/23 : Sjoerd de Groot, Olaf Slob, Jeroen Aantjes, Kevin den Toom, Tim van Stek, Nigel van Egmond, Niels Meerkerk, Dennis Bot, Glenn Scheepbouwer, Patrick van Zuijdam, Kenny Stuy v.d. Herik, Jordy de Jong, Rick Lodder, Shurnel Francois, Tim van der Ham, Rob v.d. Wetering, Tim de Gruyter. De technische staf stond onder leiding van Hanno v.d. Herik, met assistentie van Kees Visser, Ton den Dunnen, Richard Scheffer en Remco de Bruin.