Peter vd Bergh voor 3e keer op rij kampioen OKD

21 juni 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - In de 7e en laatste ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2014 was het nog

even billen knijpen voor titelverdediger Peter van den Bergh, maar het geluk was met hem en na een blunder van tegenstander Hans Klein kon Van den Bergh alsnog de winst binnenslepen en zo zijn 3e kampioenschap veilig stellen.

Omdat het zijn derde zege op rij is, mag de clubkampioen van Sliedrecht de wisselbeker definitief houden.

Tijdens de partij zag het er lang naar uit dat Hans Klein kampioen zou worden, want bij winst zou Klein gelijk uitkomen met Andries Dekker, die in een sterke partij won van medetitelkandidaat Niels Mijnster, maar op weerstandspunten dan net iets hoger uit zou komen.

Andries Dekker was vooraf één van de favorieten, maar door zijn verlies in de eerste ronde moest hij in de achtervolging en is daar weliswaar goed in geslaagd, maar moet uiteindelijk met een tweede plaats genoegen nemen. Achter Andries eindigen maar liefst 5 spelers met 5 punten, waarbij Kees Wessels op weerstandspunten de derde prijs heeft behaald.

Bij de 5-punters bevindt zich ook Kees van der Does, die in de laatste ronde tegenstander Jan ten Brinke van het bord combineerde. Kees startte het toernooi sterk door Andries Dekker te verslaan in de eerste ronde en bleef met 4 overwinningen steeds in de top meedraaien.

"Huisschaker" Teunis den Rooijen heeft laten zien dat hij het schaken nog niet is verleerd en met 4 punten is hij op een keurige 10e plaats geëindigd.

A.s. donderdag zal de prijsuitreiking plaatsvinden tijdens een gezellig snelschaaktoernooitje.

Sliedrechtse schaakjeugd doet examen

SLIEDRECHT - De afgelopen weken heeft de Sliedrechtse schaakjeugd examen gedaan voor de verschillende Stappen.

Examinator Wim Hokken kon zodoende de afgelopen clubavonden veel examens afnemen. Zo deden Miquel Verhoef, Esto Safaipour, Barend van Dieren en Tim de Waard examen voor Stap 1. Gezien de snelheid waarmee de jeugd de 24 opgaven oplosten, wijst er op dat de kans van slagen hoog is.

Dat geldt ook voor de jeugd die examen deed voor Stap 2. Voor die altijd lastige stap deden Jesse Vonk, Mitchel van Vonderen, Joppe den Breejen, Gerard van Steenoven, Damiam Flameling en Maarten Hartkoren examen. Dat was zweten dan voor Stap 1, maar alle jongens leverden tevreden hun antwoordformulier in, zodat ook hier goede hoop is op veel geslaagden.

Aanstaande donderdag 26 juni vindt de diploma-uitreiking plaats. Kijken of alle examenkandidaten geslaagd zijn.

advertentie
advertentie