Veel Sliedrechters verrast door wegwerkzaamheden

30 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht is maandag 30 juni gestart met wegwerkzaamheden op de Deltalaan. Het asfalt tussen de Craijensteijn en de Maaslaan wordt vervangen. Ook wordt de weg verkeersveiliger gemaakt. Veel Sliedrechters waren verrast door de afsluitingen. Op de sociale media regende het klachten over de gebrekkige informatie.

,,Wijk afgesloten?! Slecht van de @Sliedrechtgem dat dit niet even van te voren wordt aangegeven. Of heb ik iets gemist? In ieder geval geen omleidingsroute aangegeven. Alle hoeken van de Prickwaert gezien", twitterde een bewoner. En even later postte hij: ,,Vanmorgen om 11.30 werd er een plattegrond bezorgd. Ik denk door de @Sliedrechtgem, maar dat is wel erg laat."

De gemeente trok op twitter het boetekleed aan en antwoordde: ,,Excuses voor het ongemak. U heeft gelijk. De bewonersbrief had eerder bezorgd moeten worden door de gemeente."

De Deltalaan krijgt tussen de Craijensteijn en de Maaslaan een nieuwe asfaltlaag. Ook wordt de wegbreedte over het hele traject gelijk gemaakt en vinden er verbeteringen plaats aan de fiets- en voetpaden. Tussen de Weresteijn en de Maaslaan wordt bovendien aan het riool gewerkt en de vijver bij de Maaslaan wordt gebaggerd. Het werk wordt in fases uitgevoerd en is gereed op 29 augustus. Van maandag 14 juli 16.00 uur tot en met dinsdag 15 juli 16.00 uur is het kruispunt Geulstraat-Deltalaan voor alle verkeer afgesloten.

'Overal tegelijk'

De werkzaamheden op de Deltalaan vielen deze week samen met projecten elders in het dorp die op 23 juni zijn gestart. Ook daarover waren veel Sliedrechters niet te spreken. ,,Zo, na 40 minuten (!!) ben ik vanuit het centrum bij het zwembad. Te laat voor de zwemles! @Sliedrechtgem, waarom overal tegelijk aan weg bezig?", vroeg een twitteraar.

Het kruispunt Craijenstein/Prinsenweer heeft midden-eilanden gekregen om de veiligheid te verbeteren. Slechte plekken in het asfalt op de Parallelweg zijn hersteld, onder meer op de rotonde met de Stationsweg. Ook de Stationsweg heeft een nieuwe laag asfalt gekregen. Op de Sportlaan zijn scheuren gedicht en schadeplekken hersteld. De Thorbeckelaan (tussen Vogelenzang/Nachtegaallaan en rotonde Hopper/IJsvogel) kreeg een geluidsreducerende asfaltlaag.

De meeste van deze projecten zijn al afgerond. Op donderdag 3 juli moet alles klaar zijn.

Zie voor details over afsluitingen in verband met wegwerkzaamheden: www.sliedrecht.nl

advertentie
advertentie