OBS De Wilgen 5e van Nederland

30 juni 2014 om 00:00 Sport

Woensdag 25 Juni was het eindelijk zover; de landelijke finales van het schoolvoetbal in Zeist.

Tegen achten kwam de bus namens de KNVB de speelsters en de begeleiding van de meiden van groep 8 van De Wilgen ophalen om ze naar het sportcentrum van de KNVB in Zeist te brengen waar de landelijke finales van het schoolvoetbal gespeeld werden.

In totaal waren er 24 teams in vier verschillende categorien . Iedere categorie bestond uit twee poules met drie teams. Meisjes groep 7/8 van De Wilgen was ingedeeld bij De Mijlpaal uit Amsterdam en de Pieter de Jongschool uit Arnhem.

De eerste wedstrijd was tegen De Mijlpaal en de meiden van De Wilgen leken in deze wedstrijd nog dusdanig onder de indruk van de freestylers dat ze nog niet erg bij de les waren. De Mijlpaal liep uit naar een 2-0 voorsprong voordat De Wilgen iets terug kon doen: 2-1. Hierna werd ook de paal en de lat nog geraakt door De wilgen, maar het mocht niet meer baten en de eerste(onnodige) nederlaag was een feit.

Omdat de Pieter de Jongschool met 3-0 had gewonnen van De Mijlpaal, moest De Wilgen winnen tegen de Pieter de Jongschool om door te kunnen naar de kruisfinales. Een even simpele als moelijke opgave omdat heel het team van de Pieter de Jongschool bestond uit speelsters die lid zijn van een voetbalvereniging. Dit was ook wel te zien in de wedstrijd maar De Wilgen was nu duidelijk beter bij de les en een 1-0 achterstand werd dan ook vakkundig weggewerkt door een mooie vrije trap van grote afstand door de aanvoerster van De Wilgen. Nadat ze eerst weer op achterstand waren gekomen verdween een schot van afstand, via de vingertoppen van de keeper van de Pieter de Jongschool, op de paal. In de loop van de wedstrijd kwam toch het verschil in kwaliteit boven drijven en werd de eindstand bepaald op 3-1, waardoor alleen nog een wedstrijd om de 5e en 6e plaats restte.

De wedstrijd om de vijfde en zesde plaats moest gespeeld worden tegen de Beatrixschool uit Steenwijk. Een wedstrijd waarin De Wilgen vanaf het begin het initiatief nam, en er ook gelijk kansen kwamen. In de tegenstoot bleef de Beatrixschool wel gevaarlijk, maar net voor rust wist De Wilgen toch het net te vinden. Na de Rust was het spelbeeld hetzelfde, met een aanvallend De Wilgen en de Beatrixschool gevaarlijk in de tegenstoot. Halverwege de tweede helft werd de eindstand bepaald op 2-0 en was de vijfde plaats een feit.