Nationaal kampioen Schmidt wint 32e Wielerronde van Sliedrecht

1 juli 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Met een aansprekende winnaar als de in Arnhem woonachtige Nederlands kampioen Yondi Schmidt bij de elite-renners, veel strijd bij de nieuwelingen en de sportklasse en een record aantal deelnemers bij de Dikke Banden Race kan de organisatie van de 32e Wielerronde van Sliedrecht terugzien op een geslaagd sportfestijn.

Het Sliedrechtse wielercomité had voor de wielerliefhebbers een uitgebreid programma in petto, dat al om 10.00 uur van start ging met de koers van de nieuwelingen, die door de charmante Ronde Miss Lenny Kraaijeveld werden weggeschoten. Na een felle strijd duwde Hagenaar Ide Schelling het eerste zijn wiel over de meet, gevolgd door de in de eindspurt geklopte Melle Meeuwisse en Tom Wijfje

Traditiegetrouw mag de Dikke Banden Race, dat even van het toneel was verdwenen, rekenen op een grote publieke belangstelling. Ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's : iedereen was er voor de ondersteuning van de in totaal 52 wielertalenten in-de-dop, die in drie leeftijdscategoriën het zeker niet te onderschatten rondje van 1,5 km over Merwestraat, Adriaan Volkersingel, en Middeldiepstraat zo snel mogelijk in 2,3 of 4 lussen moesten zien af te leggen. Na het startschot van burgemeester Bram van Hemmen streden de kids met volle overgave voor een plaatsje op het erepodium, waar uiteindelijk de medailles en de bloemen werden verdeeld.

Bij menig wielerliefhebber heeft de sportklasse-koers een zekere voorkeur, omdat de concurrentie binnen de regio garantie biedt voor een felle strijd, waar ditmaal Alfred Rooks zijn medevluchters Theo Muis en Dennis Lems te snel af was.

Nederlands kampioen Yondi Schmidt liet in de afsluitende hoofdkoers bij de elite renners zien niet zomaar in de rood-wit-blauwe kampioenstrui naar Sliedrecht te zijn gekomen. Meteen vanaf het startschot van wethouder mevrouw Hanny Visser-Slieker nam de geboren H.I.Ambachter het heft in handen en heerste van start tot finish : in een machtssprint op de Merwestraat was hij met overtuiging de beste en liet Jurgen van Diemen (Leimuiden) en Marvin van Spronsen achter zich.

“ Het was duidelijk, dat ik als eerste de laatste bocht door moest zien te komen om in goede positie te zitten voor de eindsprint. Dat plan lukte volledig zodat ik aan de verwachtingen kon voldoen. Donderdag wordt het in de Slag van Hendrik-Ido-Ambacht weer een heel andere koers, waar het moeilijk zal zijn om te winnen … “

Die ervaring deden meervoudig winnaar Ronald Roos en regio-favoriet Bart v.d. Berg ook op : Roos herstelt van een heupoperatie en kon geen rol van betekenis spelen, Bart moest met materiaalpech afstappen.

advertentie
advertentie