INGEZONDEN: Echt Sliedrecht

1 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Ik woon hier alweer 37 jaar en wat was het vroeger gezellig. Bijvoorbeeld de Baggerbraderie! Om de twee jaar twee dagen puur feest. Heel Sliedrecht was een grote braderie. Ik hield er altijd rekening mee met mijn werk, zodat ik twee dagen vrij was. Bekende zangers of zangeressen of bands traden op, de moeite om 's avonds door te feesten.

En wat dacht je van het bevrijdingsfeest met als kronende afsluiting een mooi vuurwerk! Maar wat hebben wij nu? Een bevrijdingsfeest met als afsluiting een oogverblindende lasershow. Nou, oogverblindend klopt, wat je zag, sorry dat ik het zeg, was duur prutswerk! Er werd excuus aangeboden, maar het kwaad was al geschied. Dus had ik mijn hoop gezet op de Baggerpop. Ik denk dat ik het met wat biertjes op nog wel redelijk leuk had kunnen vinden. Geen echt bekende artiesten, er moest waarschijnlijk gespaard worden?!

Nu komt dus de viering van 950 jaar Sliedrecht. Ook zo iets leuks. Er wordt een vlag gelanceerd, die wij als inwoner vanaf 25 juni uit mogen hangen. Maar wij moeten hem wel eerst kopen. Niet iedereen heeft daar het geld voor. Ik persoonlijk prefereer dat de gemeente Sliedrecht deze vlag hun inwoners cadeau doet. Tenslotte betalen wij erg veel gemeentelijke belastingen en dan kan een vlaggetje van een tientje per huishouden er wel vanaf. En dan garandeer ik het comité Sliedrecht 950 jaar dat heel Sliedrecht de vlag uithangt.

Oh ja, en dan nog bedankt gemeente dat de afsluitingen van de gemeentelijke wegen zo duidelijk zijn voor de inwoners zoals ook voor de mensen die toevallig op een van deze dagen in Sliedrecht moeten zijn. Een voorbeeld: mijn dochter is op vakantie een woont in de wijk tegenover de Merwebolder, ik zou de katten verzorgen in die tijd maar kan er niet komen vanwege de afsluiting. Ik had het fijn gevonden als ook in dit geval ieder huishouden een gemeentelijke brief had ontvangen met de tijden en wegen van de afsluiting.

Voor de rest vind ik het nog best wel leuk in Sliedrecht, alleen aan de leegstand van winkels mag nog iets gedaan gedaan worden. Suggestie: Lagere huren!

G.F. Weinhold, inwoonster van Sliedrecht

advertentie
advertentie