Marco loopt voor Merwesound

3 juli 2014 om 00:00 Activiteiten

DE 61E VIERDAAGSE VAN APELDOORN 2014.

Dit jaar loopt Marco Wolters met drie vrienden, Ton Klerk en Wilbert van Bommel uit Alblasserdam en Nico van der Wielen uit Hendrik Ido Ambacht de vierdaagse van Apeldoorn.

Deze is iets minder bekend dan de beroemde Vierdaagse van Nijmegen, die de week daarna plaatsvindt en die hij inmiddels al 15 keer gelopen heeft.

Marco had als kind een spierziekte en leerde heel laat lopen en had echt nooit gedacht zoiets te kunnen doen. Daar is hij dan ook met recht trots op.

Om zich eens te bewijzen ging hij in 1993 voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Inmiddels is hij 15 maal de Via Gladiola gepasseerd en 2x de Berghuizerweg in Apeldoorn. Nu zijn derde poging op deze 61e vierdaagse van Apeldoorn, die plaats vindt van 8 t/m 11 juli te voltooien. De route leidt je over bospaden, zandverstuivingen, landgoederen, waar je normaal gesproken nooit mag komen, en diverse andere onverharde wegen.

In tegenstelling tot die van Nijmegen mag je je eigen loopafstand bepalen. Marco en Ton kiezen voor de veertig kilometer maar je kunt ook kiezen voor de loopafstanden van twaalf, twintig, dertig of vijftig kilometer.

We vroegen Marco naar zijn bevindingen van deze vierdaagse.

"Er zitten best pittige stukken bij. Maar het zijn erg mooie parcoursen en de catering onderweg is ook oké en ruim van opzet.

Jammer genoeg, doordat het wat minder bekend is, wordt er nog wel eens minachtend over gedacht.

Ik zou dan ook echt iedereen aan willen bevelen eens te komen kijken en zelf eens lekker mee te wandelen. Dat is nog eens goed voor de spieren en je geniet van mooie parcoursen en intieme gezelligheid.

Ook kun je lekker rustig op pad, als je van de rust en de stilte wilt genieten.

Ook dit jaar wil ik weer voor een goed doel lopen en geld inzamelen.

Omdat ik ooit een spierziekte had, zet ik mij nu graag in voor anderen.

Het doel voor dit jaar is stichting Merwesound uit Sliedrecht, een stichting van vrijwilligers, die graag anderen helpt en zich inzet voor allerlei doelen.

Zie www.merwesound.nl

U kunt uw donatie storten op IBAN: NL33RABO0342776703 t.n.v. Stichting Merwesound.

Elke donatie is welkom.

Geef de ander het gevoel niet alleen te zijn, geef met je hart.

Ieder mens is uniek.

Dat is toch pas echt rijkdom?

En als u/jullie zin hebben, kom dan zeker in Apeldoorn of eens bij een activiteit van Stichting Merwesound langs. Het is de moeite waard.

Hartelijke groet

Marco Wolters,

advertentie
advertentie