Organisatie schrapt vrijdagavond Beach Sport Event

3 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Op het parkeerterrein van De Lockhorst is vandaag 400 kuub zand uitgesmeerd tot een sportveld van 70 bij 25 meter. Daar zou vrijdagavond het Beach Sport Event '14 losbarsten maar Sliedrecht moet een paar uur langer wachten op de aftrap. Organisator Paco Struijk heeft last minute besloten de vrijdagavond af te blazen. Zaterdagochtend 5 juli start het evenement nu met een beachvolleybalcompetitie tussen 50 teams.

Struijk had op de vrijdagavond een boks-demonstratie voor ogen in combinatie met een rugbycompetitie. Maar de rugbyvereniging moest zich enkele weken geleden terugtrekken in verband met dubbele verplichtingen en het lukte Struijk niet die lege plek op te vullen. ,,We hebben goede gesprekken gehad met de Sliedrechtse korfbalvereniging en zij hadden zeker belangstelling, maar konden het niet op zulk korte termijn rond krijgen", legt Struijk uit. De trainer van de Sliedrechtse Boksvereniging Havana kon op zich nog wel doorgaan met de demonstratie van zijn leerlingen in de boksring maar zonder aanvullend sportevenement zou deze happening te klein zijn en derhalve de investering te groot. ,,Maar het positieve dat hier uit is voort gekomen zijn de gesprekken met SKC Merwede. Volgend jaar hopen we zeker een mooie korfbalcompetitie op de vrijdagavond te kunnen houden."

Samen met het beachvolleybal op zaterdag in samenwerking met Sliedrecht Sport en het beachvoetbal op zondag met V.V. Sliedrecht heeft Struijk daarmee de grootste sportverenigingen van Sliedrecht bijeen gekregen.

Dat zijn de plannen voor volgend jaar. Voor 2014 begint het Beach Sport Event dus aanstaande zaterdag om 10.00 uur met het volleybaltoernooi. Naast het veld zijn terrasjes met drankjes en eten en er is muziek. Op zondag begint het voetbaltoernooi, waaraan 12 teams meedoen, om 13.00 uur. ,,Beide toernooien zitten helemaal vol. Het belooft een mooi sportfeest voor Sliedrecht te worden. Als het weer een beetje meewerkt...", aldus Struijk.

Op de foto Paco Struijk met zijn medeorganisatoren Roy Kroon van volleybalvereniging Sliedrecht Sport (links) en Joey Rijsdijk van Voetbalvereniging Sliedrecht (rechts).

advertentie
advertentie