Middeleeuwers brengen Sliedrechtse vlag aan de man

7 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT- De middeleeuwen herleefden afgelopen week op de Sliedrechtse weekmarkt. Middeleeuwers vertelden dat marktbezoekers verhalen van vroeger en het middeleeuwse Sliedrecht. Maar belangrijker nog, ze brachten de vlag ter ere van het 950-jarig bestaan van het baggerdorp onder de aandacht. De groep middeleeuwers zou graag zien dat zoveel mogelijk Sliedrechters de vlag uithangen.

Ter gelegenheid van het feit dat het 950 jaar geleden is dat de dorpen Sliedrecht en Oversliedrecht werden genoemd in oude geschriften, zal de Sliedrechtse vlag te koop worden aangeboden. Vroeger werd vaker de vlag uitgehangen als vandaag de dag. Voetbalevenementen even buiten beschouwing gelaten. Maar met de Sliedrecht vlag kan dat natuurlijk wel gaan veranderen. De vlag van Sliedrecht wordt aangeboden voor een tientje. Bijna een middeleeuwse prijs.

De Sliedrecht vlag is ook verkrijgbaar bij Albert Heijn, Bongers Kerkbuurt en in het Nationaal Baggermuseum Molendijk 204. Kijk ook maar eens op de website: www.sliedrecht950.nl

advertentie
advertentie