Voor het eerst rapporten uitgereikt

8 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zondag 6 juli jl. werden in de Turkse Moskee - Ulu Camii - in Sliedrecht voor het eerst rapporten uitgedeeld aan zo'n 45 kinderen.

De afgelopen jaren kregen kinderen een certificaat nu dus een rapport waarop hun sociale en persoonlijke ontwikkeling staan aangegeven en hun taal en koran vaardigheden.

In de afgelopen maanden hebben de heren Osama Said, Abd Al Salam en Hossam Elhalky, de kinderen in 4 groepen les gegeven, zij doen dit inmiddels 4 jaar met veel enthousiasme.

Sinds eind 2010 krijgen kinderen met verschillende culturele kom af Arabische les. Zij leren de taal en daarnaast de beginselen van de Islam. De groep wordt gestaag groter en inmiddels wordt aan de oudste kinderen in de middag les gegeven. De leerkrachten vinden het belangrijk dat de kinderen zowel de Nederlandse taal als hun tweede taal (en voor enkelen zelfs hun derde taal), het Arabisch, goed kunnen schrijven, lezen en spreken. Dit is van groot belang voor hun verdere ontwikkeling.

In goed overleg met de Turkse Moskee mag de lesruimte gebruikt worden. De groep is vanwege de aanhoudende en toenemende belangstelling in vieren gesplitst. Binnen de groepen wordt op verschillende niveaus les gegeven, dit aangezien niet ieder kind dezelfde leeftijd heeft en/of op hetzelfde niveau het Arabisch beheerst.

Na de zomervakantie zullen de lessen weer van start gaan, elke zondag van 9.00-11.30 uur voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met elhal002@planet.nl

advertentie
advertentie