Afbeelding

Verschuivingen in onderwijs

16 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Als de Anne de Vriesschool en de Roald Dahl na de zomer hun intrek nemen in de nieuwe brede school, kunnen ook andere scholen vaart maken met hun verhuizingen. Hier nog een keer de verschuivingen op een rijtje.

- Met de verhuizing van de Roald Dahl komt de oude school vrij. Na de zomer start de sloop van dit pand. Op deze plek wordt een natuurspeeltuin gerealiseerd voor de leerlingen van de brede school aan de Prickwaert, maar tegelijk ook voor alle buurtkinderen.

- De Groen van Prinstererschool, waar tot deze zomer de bovenbouw van de Anne de Vries zat, komt leeg te staan. De gemeente zal binnenkort een beslissing nemen over de nieuwe invulling (danwel sloop).

- De noodlokalen in Baanhoek-West, waar nu de onderbouw van Anne de Vries zit, worden verwijderd. Op die plek starten in de zomer de voorbereidingen voor de bouw van nog een nieuwe brede school. Hierin zullen medio 2016 de leerlingen van de Vereniging Christelijk Onderwijs Sliedrecht én de onderbouw van Bleyburgh (speciaal onderwijs) gehuisvest worden.

- De bovenbouw van Bleyburgh én de leerlingen van de Wereldbol (nu Merwebolder) verhuizen medio 2015 naar een gedeelte van het gebouw van het Griendencollege en krijgen daar een eigen ingangen.

- Het huidige, sterk verouderde pand van Bleyburgh komt dan vrij. De gemeente buigt zich binnenkort over een nieuwe invulling.

advertentie
advertentie