Bestuur DEAL! compleet

17 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT /DORDRECHT - Het Drechtstedenbestuur heeft in de vergadering van woensdag 16 juli de heren Vogelaar en Hoogendoorn benoemd als lid van de Raad van Toezicht van de stichting DEAL! Met de eerder benoemde voorzitter Bloem is de Raad van Toezicht nu voltallig. De nieuwe stichting gaat per 1 september van start. De zes Drechtsteden en de regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D) hebben bestaande middelen en capaciteit op het terrein van acquisitie en promotie samengevoegd en ondergebracht in een nieuwe Stichting DEAL!. Deal staat voor Drechtstedelijk Economisch Acquisitie Loket.

Namens de opdrachtgevers heeft Papendrecht de nieuwe stichting in maart opgericht. Door goede samenwerking willen de zes gemeenten één gezicht vormen naar de markt, de eigen maritieme en logistieke bedrijvigheid versterken en nieuwe investeringsprojecten aantrekken. Coördinerend portefeuillehouder, Richard Korteland heeft alle vertrouwen in DEAL!: ,,Door onze krachten te bundelen moet het mogelijk zijn 10 tot 20 nieuwe bedrijven aan te trekken en ongeveer 400 banen extra in onze regio te creëren."

Eerder dit jaar werd Marcel de Haan benoemd als directeur en Martin Bloem als voorzitter van de Raad van Toezicht. De heer De Haan, voorheen acquisiteur voor de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, legt de laatste hand aan de personele invulling van DEAL! De heer Bloem, CEO van maritiem adviesbureau Bloem Doze Nienhuis BV, heeft de heren Ruud Vogelaar (CEO van het innovatieve Dordtse maritieme bedrijf Loggers B.V. Dordrecht) en de heer Piet Hoogendoorn (directievoorzitter van de Rabobank Drechtsteden) voorgedragen voor de Raad van Toezicht. Het Drechtstedenbestuur heeft beide heren benoemd in de vergadering van 16 juli j.l.. Daarmee is de Raad van Toezicht voltallig.

Naar verwachting gaat de nieuwe Stichting meteen na de zomervakantie aan het werk. De Stichting heeft kantoorruimte gehuurd aan het Wilgenbos 20 in Dordrecht in het pand van EGM-architecten. De Drechtsteden zijn nu al maritieme logistieke topregio met wereldleiders in de scheepsbouw, bagger en magajachtenbouw. DEAL! zoekt naar ondernemingen die passen binnen het karakter van de Drechtsteden.

Op de foto v.l.n.r., de heren Martin Bloem, Ruud Vogelaar, Piet Hoogendoorn en coördinerend portefeuillehouder Richard Kortland en Gido ten Dolle, directeur van het programma Arbeidsmarkt en economie.

advertentie
advertentie