week 34

18 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Deze week: Simone van Dijk - Indiaantje spelen

Simone werkt bijna 9 jaar bij De Hooizolder. Zij heeft zich vanaf het prille begin ingezet voor het opzetten van alle activiteiten van De Hooizolder. En zorgt ervoor dat de vele schoolkinderen uit Sliedrecht lessen over de natuur en het milieu bij De Hooizolder kunnen volgen.

“De tipi, een indianentent, in de Duurzaamheidtuin vind ik super. Hij ziet er stoer uit en nodigt kinderen uit om erin te kijken. De kinderen vragen zich meestal niet af waarom de tipi in de Duurzaamheidtuin staat. Maar veel ouders wel, en die vertellen het weer aan de kinderen. Dat vind ik juist mooi. Laat de kinderen eerst maar lekker ontdekken. Dan willen ze daarna juist meer over de indianen weten.

Maar waarom staat er dan een tipi in de Duurzaamheidtuin?

Indianen waren een heel duurzaam volk. Zij leefden vooral van het vlees van bizons. Als ze een grote bizon neergeschoten hadden, gebruikten ze niet alleen het vlees. Nee, ze gebruikten echt alles, zelfs de kleinste restjes! De huiden gebruikten ze bijvoorbeeld voor de tipi, hun kleding en schoenen. De botten voor wapens en gereedschap. De hoorns voor lepels en sieraden. De tong als haarborstel. De staart als vliegenmepper. De mest gebruikte als brandstof. En het vet als zeep. De Indianen hadden geen prullenbak nodig. Daar kunnen wij nog wat van leren! Laten we vanaf vandaag elke dag Indiaantje spelen en zo veel mogelijk spullen gebruiken die we normaal in de prullenbak gooien!

foto tipi

advertentie
advertentie