Afbeelding

SKC Merwede ziet af van beheer De Stoep

21 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - SKC Merwede ziet af van exploitatie van sporthal De Stoep. Dat heeft voorzitter Rick Landa laten weten. De korfbalvereniging neemt daarmee het advies over van een commissie die in opdracht van het bestuur een onafhankelijk onderzoek heeft gedaan naar de haalbaarheid van beheer van De Stoep en/of De Stoeprand.

,,De commissie is van mening dat het project een dusdanige grote financiële last is voor SKC Merwede en dat bij uitvoering de continuïteit van de vereniging niet gewaarborgd kan worden en de vereniging daardoor een groot risico zal lopen", aldus Landa in een schriftelijke toelichting op de website van de club. ,,Het bestuur ziet daarom af van verdere plannen om De Stoep en de kantine in beheer te gaan nemen."

Eventueel beheer van De Stoep is in beeld gekomen sinds volleybalvereniging Sliedrecht Sport in overleg is met de gemeente om een nieuwe sporthal aan de Benedenveer te realiseren. SKC Merwede wil graag de ruimte die dan vrijkomt in De Stoep gebruiken voor de trainingen en wedstrijden van haar korfbalteams, waarvan enkele door ruimtegebrek nu buiten Sliedrecht trainen. Exploitatie van De Stoep werd om die reden onderzocht, maar gezien de uitkomst van het onderzoek zal de vereniging naar verwachting nu uitsluitend kiezen voor huur van de ruimte in de sporthal.

Sliedrecht Sport beheert in de huidige constructie wél de kantine (niet de sporthal). Het besluit van SKC Merwede ook deze constructie niet over te nemen heeft gevolgen voor de businesscase voor de nieuwe sporthal aan de Benedenveer. Met welke oplossing de gemeente en Sliedrecht Sport hiervoor komen is nog niet duidelijk. Overleg vindt plaats achter gesloten deuren. In augustus/september zullen de partijen met definitieve plannen naar buiten komen.

advertentie
advertentie