Bezwaar Rietlanders tegen plek zebra

24 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Enkele bewoners aan de Rivierdijk hebben een bezwaar ingediend tegen een onderdeel van de werkzaamheden op het stuk dijk tussen de Thorbeckelaan en de A15. De bewoners van de Rivierdijk bij de bocht en de Rietlanden hebben een brief gestuurd naar de gemeente waarin zij onder meer de ligging van een nieuw zebrapad ter discussie stellen.

,,U moet er vanuit gaan dat de bewoners van de Rietlanden ouder zijn dan 65 jaar en de fiets veel gebruiken. De zebra komt recht voor Rivierdijk 30 te liggen en niet voor de Rietlanden, waardoor veel Rietlanders geen gebruik zullen maken van de geplande zebra. Die afstand is voor ons onaanvaardbaar", schrijft W. Groenendijk, bewoner van Rivierdijk 30, die zegt namens de bewoners te schrijven.

De briefschrijvers vinden bovendien een middenberm op de zebra "overbodig en niet wenselijk" omdat zo'n middenberm volgens hen gevaarlijk zou zijn.

Aanmerkingen zijn er ook op de inrit voor de Rietlanden. Die zou te steil zijn waardoor auto's eerst helemaal tot stilstand moeten komen wat stagnatie op de dijk tot gevolg heeft. De bewoners adviseren deze verhoging verderop in de Rietlanden te leggen zodat de stilstaande auto het verkeer niet meer hindert.

Tot slot wijzen de bewoners op problemen met waterafvoer bij plensbuien en het harde rijden op de Rietlanden.

De geplande werkzaamheden aan het genoemde traject van de Rivierdijk vinden van half september tot eind oktober plaats.

advertentie
advertentie