Sliedrecht moet VVV-subsidie jaar langer doorbetalen

24 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht ziet zich verplicht de subsidie van 6200 euro aan de VVV een jaar langer door te betalen dan de gemeente voornemens was. Intern is nagelaten de VVV op de hoogte te stellen van het raadsbesluit de financiële bijdrage stop te zetten. ,,Omdat het inmiddels halverwege 2014 is, is het niet mogelijk de VVV geen subsidie meer te verlenen. De verwachting is dat de VVV dan een bezwarenprocedure zal starten die de gemeente zal verliezen aangezien alle bestuursrechtelijke termijnen zijn overschreden", licht de gemeente toe.

De gemeenteraad besloot op 13 november 2013, tijdens de behandeling van de begroting, de subsidie aan de VVV per 2014 stop te zetten. Het voorstel van PRO Sliedrecht om dit bedrag van 6200 euro in te zetten voor cultuur werd unaniem gesteund. In de begroting was de oude subsidie van 10.000 euro voor culturele evenementen immers geschrapt. Om de pijn te verzachten besloot de raad dus de VVV-subsidie om te zetten in een cultuursubsidie.

Vervolgens had hierover een brief moeten uitgaan naar de VVV. De toenmalige portefeuillehouder Ad de Waard had echter aangegeven dat hij, voordat de brief verstuurd zou worden, eerst mondeling de mededeling wilde overbrengen aan Van Zindel, directeur van de VVV. Dit is echter nooit gebeurd. Ook de brief is nooit verzonden.

Inmiddels is alsnog een brief gestuurd naar de VVV met de mededeling dat de gemeenteraad heeft besloten om de subsidie met ingang van 2015 te beëindigen. ,,Om te voorkomen dat dit soort situaties zich in de toekomst voordoen zijn er inmiddels duidelijke interne procesafspraken gemaakt", aldus de gemeente.

advertentie
advertentie